Hala din Piaţa Zalăului devine… vizibilă

magazinsalajean 9 iulie 2012 0
Hala din Piaţa Zalăului devine… vizibilă

Hala Agroalimentară din piaţa Zalăului începe să prindă contur. Scheletul metalic al clădirii este ridicat în mare parte. Aşa cum am aflat de la purtătorul de cuvânt al Primăriei Muncipiului Zalău, Manuela Ghiuruţan, “lucrările sunt finalizate în proporţie de aproximativ 38 la sută, iar finalizarea halei agroalimentare depinde de identificarea surselor de finanţare pentru celelalte contracte subsecvente acordului cadru de lucrări”.

Această lucrare face parte din investiţiile incluse în strategia de modernizare a zonei centrale, care cuprinde reabilitarea Clădirii Transilvania, refacerea Pieţei 1 Decembrie 1918 (platoul de marmură) şi transformarea străzii Unirii, în stradă pietonală. Acest obiectiv de investiţii – „Complex agro-alimentar în zona centrală a Municipiului Zalău” este format dintre-o clădire (cu parcare subsol), parter şi etaj, cu spaţii comerciale pentru legume, fructe, lapte şi produse lactate, carne şi preparate din carne, ouă, miere şi alte produse apicole, produse conservate, produse de panificaţie şi patiserie, flori, seminţe, material săditor, cereale, precum şi unele articole de uz gospodăresc. Construcţia va avea o arie construită desfăşurată de 4.855 metri pătraţi şi va oferi spaţii de parcare pentru 50 de autovehicule.
Pentru punerea în practică a acestui proiect, Primăria Zalău a încheiat un parteneriat cu asocierea SC Copisa Constructora Pirenaica SA Barcelona, SC Consinit SRL Zalău şi SC Ianus SRL Zalău. Valoarea contractului este de peste 12,27 milioane lei. Startul lucrărilor de construcţii a fost dat în 30 august 2011.

Adela Farkas

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »