Hai la munca cea mare. In occident

Magazin Salajean 12 februarie 2007 0

E oficial deja faptul ca circa un milion si jumatate de romani lucreaza in strainatate la negru. Tot oficiala e si informatia conform careia alte doua milioane de romani lucreaza in strainatate la modul cel mai oficial, cu carte de munca. Asadar, avem 3,5 milioane de romani, care construiesc societatea socialista multilateral dezvoltata a occidentalilor. Asta, intr-o tara cu o populatie de circa 21 de milioane, din care mai putin de jumatate o reprezinta pensionarii. Hai sa mai scadem si numarul elevilor si adolescentilor, care nu ingroasa, inca, campul fortei de munca, si ajungem la o concluzie alarmanta, zic eu, potrivit careia aproape jumatate din forta activa de munca a tarii lucreaza dincolo. Nu stiu, poate e o concluzie alarmanta, poate nu, depinde de cine o analizeaza. Pentru ca, ati vazut, pe parlamentari ii doare-n cot de noi, de voi si, in general, de tot ceea ce nu reprezinta locsorul lor cald si zecile de motiuni care sunt introduse in discutiile lor sterpe, spre propriul lor beneficiu, atat in timpul exercitiului in functie, cat si dupa si, poate si dupa-dupa, in viata de apoi. E o bataie de joc ce se intampla in tara asta. Romania trebuie sa cotizeze la UE cu o suma, nu stiu daca am inteles eu bine, dar ceva in valoare de 1,5 miliarde de euro. Da@ de unde dracu@ sa scoata acesti bani, daca nu de pe spuza brumei de contribuabil care a mai ramas in tara?! Si asa, mintile odihnite din fotoliile odihnite, vin cu niste hotarari de guvern menite sa bage groaza si boala in tine. Iar aici ma refer la noile cote de impozite si taxe care pot fi aplicate la nivel de administratie locala. Unde loveste statul cel mai tare? Evident, in omul de rand, pentru ca, normal, daca nimeni nu a cracnit in 17 ani, mai pot sa treaca inca vreo 30, poate, pana mamaliga va da in fierbere. Stiati ca in Romania circula, la ora actuala, circa 5 milioane de autovehicule? Stiati ca maria sa Guvernul a marit impozitul pe autovehiculul detinut de persoana fizica sau juridica de 5 ori? Astfel, aceste impozite se pot grupa in jurul unor valori minime si maxime cuprinse intre 50 – 250 lei. Sa luam doar media lor, dar nici macar media acestor cifre. Sa consideram ca in acest an se vor incasa circa 100 lei impozit pe un autovehicul. Asta inseamna ca bugetele locale vor fi ingrosate cu 500 milioane de lei. Adica, circa 150 de milioane de euro. Bani pe care mai vin si se cladesc alte taxe si impozite, ca doar la astea suntem buni, nu degeaba am fost clasati, in urma cu vreo doi ani, ca tara cu cele mai multe taxe si impozite pe cap de locuitor.

Nu stiu, parlamentarii astia au avut vreodata minusculul interes de a rasfoi, pe net, parerile cititorilor la vreun articol sau material mediatic care face referire la ei? Cred ca nu, doara ei sunt deasupra noastra, deasupra oricaror legi a bunei cuviinte si ii cam doare in fund de ceea ce crede poporul despre ei. Poporul care, involuntar, i-a plasat acolo, ca urmare a unui vot nedemocratic, la gramada, intr-un stat, cica democratic. E o lectura interesanta domnilor parlamentari – cum gandeste poporul despre domniile (cu d mic) voastre, cum va acuza, in principal, de alura de miserupism fata de tot ceea ce nu reprezita persoana lor.

Apropo, se apropie alegerile, cu tot ceea ce inseamna asta. Cu batai in piept, cu promisiuni, cu tot ce vreti si ce nu vreti. Mai aveti cumva de gand sa mergeti sa votati?

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »