Guvernul vrea sa-i jupoaie pe romani

Magazin Salajean 23 aprilie 2010 0

Guvernul vrea sa-i jupoaie pe romaniMinistrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, a anuntat zilele trecute ca Guvernul pregateste masuri care vor duce la majorarea impozitelor achitate de catre romani. Ministrul nu a precizat, insa, ce impozite vor fi introduse si nici ce scutiri de impozite vor fi eliminate. Pentru suplimentarea fondurilor atrase la bugetul statului, Executivul a luat in calcul largirea bazei de impozitare. O astfel de masura, deloc populara, dar pe care Vladescu o considera o necesitate, va lovi in primul rand in sutele de mii de romani care sunt platiti pe persoana fizica autorizata, drepturi de autor sau microintreprinderi.

Nu vor fi ocolite nici persoanele fizice care detin spatii comerciale si care ar putea fi nevoite sa scoata mai multi bani din buzunar pentru plata impozitului pe proprietate.

Vesti proaste vor primi, numai la nivelul municipiului Zalau, peste 3.500 de persoane care sunt scutite de la plata obligatiilor catre bugetul local si care ar putea pierde aceasta facilitate daca Guvernul va lua o decizie in acest sens. Printre victime se vor numara si cei 63.500 de pensionari salajeni, ale caror pensii nu depasesc 1.000 de lei si care, potrivit legislatiei in vigoare, sunt scutiti de la plata impozitului de 16 la suta.

Presedintele Traian Basescu a avertizat ca datele economice indica riscul ca deficitul bugetar sa depaseasca in acest an 7 la suta din PIB si ca reducerea cu 5 la suta a costurilor de personal agreata cu Fondul Monetar International nu este suficienta, cerand astfel masuri suplimentare, precum eliminarea oricaror exceptii de la impozitare. Tinta de deficit bugetar convenita cu FMI pentru acest an este 5,9 la suta din PIB.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »