Guvernul isi deschide punga pentru 16 familii din Salaj

Magazin Salajean 18 iulie 2008 0

Guvernul isi deschide punga pentru 16 familii din Salaj

Guvernul a aprobat, in cadrul ultimei sedinte, care a avut loc marti, acordarea de ajutoare financiare in valoare totala de 849.900 lei, pentru un numar de 606 familii si persoane singure – din 32 de judete, printre care se numara si Salajul, aflate in situatii de extrema dificultate din cauza starii de sanatate sau a situatiei financiare precare.

Potrivit Directiei Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse (DMFES) Salaj, din numarul total al familiilor si persoanelor singure care vor primi aceste ajutoare financiare, 16 sunt din judetul nostru. De asemenea, DMFES Salaj precizeaza ca beneficiarii au venituri lunare foarte mici, provenind in principal din pensii pentru limita de varsta, pensii de invaliditate, alocatii familiale si ajutor social si traiesc in conditii de saracie.

Situatia socio-materiala a acestor familii si persoane singure a fost evaluata prin anchete sociale efectuate de DMFES Salaj, in timp ce propunerile de ajutoare financiare sunt sustinute de primarii localitatilor de domiciliu, cu avizul Institutiei Prefectului. Sumele se aloca din creditele bugetare aprobate in bugetul Ministerului muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »