Guvernul ia peste 4 milioane de euro din bugetul Salajului

Magazin Salajean 26 august 2010 0

Guvernul ia peste 4 milioane de euro din bugetul SalajuluiRectificarea negativa aprobata de Guvern saptamana trecuta a dat o lovitura sub centura judetului, in conditiile in care, sustine Tiberiu Marc, seful administratiei judetene, Salajul a pierdut peste 4 milioane de euro din TVA pentru echilibrarea bugetului. Vorbim despre o suma ce era prevazuta in bugetul initial pe 2010 si in lipsa careia unele investitii nu vor mai putea fi realizate. Pe de o parte, Guvernul insista pe ideea ca investitiile reprezinta solutia iesirii din criza, pe de alta, taie tocmai din resursele alocate in aceasta directie, a precizat presedintele Consiliului Judetean (CJ) Salaj.

Potrivit spuselor sale, o suma consistenta – un milion de lei – a fost taiata de la capitolul modernizari de drumuri. In aceasta situatie, vom reabilita mai putine drumuri, mentioneaza Marc, adaugand ca autoritatile vor fi nevoite sa reevalueze prioritatile. Alte fonduri considerabile ar putea fi pierdute si din partea de cofinantare la proiectele externe, mai spune oficialul.

Cel mai sever afectate vor fi comunele mai sarace, care s-au bazat pe fondurile alocate suplimentar la inceput de an si care se trezesc acum ca nu-si pot acoperi cheltuielile propuse: salariile, asistenta sociala ori investitiile. Ba mai mult, s-ar putea sa fie unele primarii care au cheltuit deja toti banii din sumele defalcate din TVA si ar putea fi nevoite sa inapoieze o parte din sursele proprii, a mentionat Marc.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »