Guvernul Boc respira usurat: Motiunea a fost respinsa

Magazin Salajean 28 octombrie 2010 0

Guvernul Boc respira usurat: Motiunea a fost respinsa

Motiunea de cenzura initiata de Opozitie a fost respinsa, ieri, in urma votului din Parlament, in favoarea acesteia inregistrandu-se 219 voturi. 17 voturi au lipsit pentru demiterea Guvernului.

153 de deputati si 67 de senatori si-au exprimat votul pentru motiune, adica un numar total de 220 parlamentari. Pe langa cele 219 voturi pentru a fost consemnata si o abtinere.

Pentru ca Guvernul sa cada ar fi fost nevoie de 236 de voturi.

Sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului, in care motiunea de cenzura Motiunea Romaniei majoritare, motiune populara, initiata de Opozitie, a fost dezbatuta si supusa votului, a inceput, ieri dimineata si s-a incheiat aseara, in jurul orei 18,15.

Premierul Emil Boc si ceilalti membri ai Executivului au participat la dezbaterea motiunii care a durat mai bine de sase ore.

Iara si declaratiile unor parlamentari salajeni, exprimate ieri la finalul sedintei:

Primvicepresedintele PSD Salaj, deputatul Iuliu Nosa: Un lucru este cert, si anume ca, incepand de astazi (miercuri – n.r.), noul Guvern Boc nu mai are nicio sustinere parlamentara. Si asta in conditiile in care nu a primit niciun vot << pentru >>. Sunt convins, de asemenea, ca parlamentarii care nu au votat au fost trimisi in Parlament nu pentru a sta in scaune, ci pentru a reprezenta populatia care i-a ales.

Ma indoiesc de faptul ca atitudinea parlamentarilor de la putere reflecta dorinta electoratului care i-a trimis in parlamentul Romaniei.

Presedintele PDL Salaj, deputatul Lucian Bode: Rezultatul motiunii era previzibil, atata timp cat s-a decis, in forul fiecarui partid, cum si ce trebuie sa se voteze. In fond, raman la parera ca nu a fost o motiune a poporului, ci o motiune populista, care nu aducea nimic bun pentru Romania. Astfel, parlamentarii au votat in consecinta. Este clar ca tara trebuie guvernata, si nu << strada >> trebuie sa impuna mersul lucrurilor in Romania. De exemplu, am informatii ca la mitingul din Piata Constitutiei, majoritatea celor care au participat erau membrii sau simpatizantii partidelor din opozitie.

Deputatul PNL, Mirel Talos: Este pentru prima data in istorie cand un guvern nu are niciun vot << pentru >> la o motiune de cenzura. Practic, este un guvern fara nicio sustinere parlamentara. Ceea ce s-a intamplat, este absolut comic, ilar. Insa, este o zi neagra in istoria recenta a Romaniei. Cred ca romanii ar fi avut nevoie de un nou contract politic, de un nou guvern, care sa fie capabil sa faca reforme, fara sa extermine economia si populatia acestei tari.

Incepand din aceasta zi, PDL si <> Guvern Boc sunt, in realitate, lipsiti de orice legitimitate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »