Grupul Michelin învaţă elevii să circule regulamentar

Magazin Salajean 1 iunie 2011 0

Grupul Michelin învaţă elevii să circule regulamentar

Cel mai mare producător de anvelope pe plan mondial – Michelin România, prin punctul de lucru Zalău Cord, în parteneriat cu Poliţia Rutieră Şimleu Silvaniei, s-au aflat săptămâna trecută, joi, între elevii de la Şcoala Sfântul Pantelimon, gestionată de Mănăstirea Bic de lângă Şimleu Silvaniei, în cadrul unui proiect de educaţie rutieră intitulat Performanţă şi Responsabilitate. Una din orientarile prioritare în cadrul acestui proiect este aportul la o mobilitate rutieră mai sigură pentru toţi, prin promovarea progresului şi a inovaţiei în serviciul siguranţei rutiere şi al mediului înconjurător, prin incitarea la o conduita responsabilă şi prin facilitarea accesului la o mobilitate sigură a bunurilor şi a persoanelor. Astfel, în cadrul acţiunii, au fost parcurse mai multe activităţi teoretice şi practice de educaţie rutieră. Pe parcursul a două ore, elevii au participat la lecturi după imagini reprezentând elemente de educaţie rutieră, au pus întrebări şi au dat răspunsuri pe baza unor imagini reprezentative în care copii au identificat comportamentul corect în trafic, având loc şi concursuri de desen şi de testare a cunoştinţelor dobândite pe parcursul activităţii.

Prin această acţiune, Grupul Michelin doreşte să se implice în viaţa comunităţii din care face parte, în scopul de a educa elevii pentru o circulaţie mai sigură pe drumurile publice. Statisticile ne arată că o mare majoritate a accidentelor sunt ca urmare a nerespectării regulilor, ori acest aspect este legat de comportamentul fiecărui participant la traficul rutier. Ca actor în domeniul mobilităţii şi semnatar al Cărţii Europene a Securităţii Rutiere, Michelin se implică în mod responsabil în acţiuni de reducere a numărului de accidente de circulaţie. Această acţiune cu tema siguranţa circulaţiei este realizată împreună cu Poliţia Rutieră din Şimleu Silvaniei şi are scopul de a-i implica direct pe copiii de la şcoala din Bic, ilustrând dorinţa noastră de a sensibiliza dezvoltarea comportamentelor de prevenire la micuţii pietoni, a declarat directorul general al Michelin Zalău Cord, Felix Oanţă.

Michelin este cel mai mare producător de anvelope pe plan mondial, deţinând aproximativ 20 la sută din această piaţă. Compania de origine franceză, datează din anul 1889, în prezent activând în 170 de ţări unde deţine 70 de unităţi de producţie şi are 111.090 de angajaţi. Michelin şi-a început activitatea în România în august 2001 şi a cunoscut o dezvoltare rapidă. Începând cu ianuarie 2005, România a devenit centru regional pentru activităţile comerciale ale Grupului din Albania, Bosnia Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Macedonia, Muntenegru şi Serbia. Compania deţine în România trei fabrici: două la Zalău şi una la Floreşti, un atelier de reşapare şi o reţea comercială. Activităţile Grupului în România constau în producţia de diferite tipuri şi mărci de anvelope, comercializarea de anvelope noi şi reşapate printr-o reţea naţionalã de distribuţie, exportă anvelope şi cord metalic în Europa şi America de Nord.

Grupul Michelin produce şi comercializează anvelope pentru orice tip de vehicul, de la autoturisme până la avioane şi de la biciclete şi motociclete la utilaje de teren, excavatoare de mare tonaj, camioane şi navete spaţiale. Activitatea grupului include şi servicii de suport, prin intermediul ViaMichelin.com, publicarea de ghiduri de călătorie, de hoteluri, de restaurante, hărţi şi atlase rutiere.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »