Groapa de gunoi din Criseni, scormonita de politie

Magazin Salajean 26 februarie 2007 0

Groapa de gunoi din Criseni, scormonita de politie

Politistii zalauani au organizat, in dimineata zilei de vineri, la ora 6.30, o actiune comuna cu jandarmii salajeni si cu politistii din Criseni, pentru identificarea persoanelor de etnie roma, care s-au aciuat in zona depozitului de deseuri menajere din Criseni. In colaborare cu un medic veterinar, au fost verificate si animalele gasite langa colibele improvizate din cartoane, verificandu-se, in special, cipurile de identificare a 8 cai, pentru care asa zisii proprietari nu au putut prezenta carti de identitate cabaline.

Actiunea politistilor a pornit ca urmare a unor date primite, conform carora in zona de langa groapa de gunoi si-au gasit casa cel putin 12 familii de romi. In urma raidului de vineri, au fost identificate 34 de persoane de etnie roma, din care 8 copii cu varste cuprinse intre 7 luni si 12 ani. Majoritatea dintre ei nu au putut prezenta acte de identitate, dar romii au declarat politistilor ca provin din localitatile Romanasi, Chiesd, Creaca si Zalau. Organele de ordine au luat legatura cu primariile acestor localitati, in vederea reintegrarii in societate a acestor persoane. Politistii au mai aplicat si 11 sanctiuni contraventionale, in valoare de 1.475 lei. A fost prins si un urmarit general – L. Simion Valean, de 21 de ani, din Lupoaia, comuna Creaca, care era cautat de catre organele de cercetare pentru comiterea infractiunii de ultraj.

Concomitent cu actiunea Groapa, politistii au mai declansat si o alta razie, indreptata impotriva vanzatorilor de tigari de contrabanda. Astfel, au fost constatate 18 contraventii, in valoare totala de 2.205 lei, iar politistii au confiscat tigari in valoare de 380 lei.

Pe linia prevenirii cersetoriei, politistii le cerceteaza pe P. Domnita, de 49 de ani si pe R. Lavinia, de 29 de ani, ambele din Romanasi, identificate pe strazile municipiului Zalau.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »