Gripa noua impune controale la sange in scoli

Magazin Salajean 6 noiembrie 2009 0

Gripa noua impune controale la sange in scoliAvand in vedere contextul epidemiologic actual, Directia de Sanatate Publica (DSP) Salaj a solicitat unitatilor sanitare din subordine sa raporteze, in cel mai scurt timp, situatia stocurilor la materialele necesare prevenirii raspandirii cazurilor de gripa AH1N1 in judet si daca intampina probleme legate de procurarea acestora, se arata intr-un comunicat de presa remis de DSP Salaj.

In ceea ce priveste verificarea respectarii obligatiei de a asigura stocurile necesare cu antivirale, materiale dezinfectante si echipamente de protectie individuala, incepand de saptamana viitoare, DSP va desfasura controale, prin sondaj, in unitatile care au responsabilitati in prevenirea aparitiei si raspandirii virusului gripal de tip AH1N1.

Tot pentru a preveni imbolnavirile cu noua tulpina de virus, la nivelul DSP Salaj exista stocurile de masti, halate si substante dezinfectante necesare interventiei in focare. In plus, Ministerul Sanatatii va suplimenta fondurile pentru achizitionarea acestor materiale, se mai arata in comunicatul de presa respectiv.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »