Grigore Lese canta la Zilele Romane

Magazin Salajean 25 mai 2007 0

Grigore Lese a confirmat participarea la cea de-a treia editie a Festivalului International Zilele Romane, cu spectacolul Obarsii. Potrivit unui comunicat de presa, artistul va recurge la o adevarata arheologie muzicala, care va reconstrui prin sunet satul romanesc cu principalele sale momente de trecere – nasterea, nunta, catania, inmormantarea. Muzica vocala interpretata in cea mai veche maniera cunoscuta la noi inseamna intoarcerea la obarsii, astfel ca in zilele festivalului (15-17 iunie), salajenii vor putea asculta cantece de ritual uitate, care marcheaza restabilirea ordinii intr-o lume care pastreaza inca amintirea mitului.

Concertul va avea loc la Zalau, in data de 16 iunie 2007, si se va desfasura in catedrala Adormirea Maicii Domnului, incepand cu ora 18.00. Intrarea la spectacol este libera.

Reamintim ca Festivalul International Zilele Romane se desfasoara si in acest an la Zalau si la castrul roman de la Porolissum-Moigrad. Evenimentul este organizat de Primaria municipiului Zalau, editia reunind artisti nationali si internationali. Vor avea loc spectacole de magie (Franta), parada soldatilor romani si demonstratii de lupte (soldati romani si gladiatori din Ungaria), spectacole de teatru, numere de cascadorie, targ de arta populara, expozitie demonstrativa de mestesuguri traditionale, spectacole cu obiceiuri si ritualuri vechi romanesti, concerte de muzica veche romaneasca si folclor. Informatii suplimentare pot fi gasite pe site-ul festivalului, www.zileleromane.ro.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »