Greva la Ambulanta

Magazin Salajean 31 mai 2010 0

Greva la Ambulanta

Peste 10.000 de angajati ai Serviciilor de Ambulanta din intreaga tara se vor afla de astazi in greva, pe o perioada nedeterminata, nemultumiti fiind de situatia financiara a sistemului sanitar, de masurile pe care Guvernul vrea sa le implementeze incepand cu 1 iunie. Protestul nu va afecta, insa, activitatea medicala de urgenta.

Potrivit deciziilor Biroului Executiv al Federatiei Nationale Sindicale Ambulanta, astazi este prima zi in care angajatii Seviciilor de Ambulanta isi vor sublinia nemultumirile prin actiuni de protest. Asadar, incepand cu ora 10, protestul national este demarat pe o perioada nedeterminata, el fiind sustinut de peste 10.000 de salariati, care si-au exprimat nemultumirile, prin semnatura, impotriva masurilor austere propuse si sustinute de Guvern in Acord cu Fondul Monetar International.

Potrivit programului, astazi se vor organiza mitinguri in incinta statiei centrale a fiecarui serviciu de ambulanta, iar timp de trei minute vor functiona sirenele. Totusi, angajatii Serviciului de Ambulanta Salaj vor avea grija ca bolnavii ce au nevoie de serviciile lor sa nu aiba de suferit, protestul find indreptat impotriva masurilor anuntate de Guvern, si nu impotriva populatiei.

Printre activitatile suspendate pe perioada protestului sunt: eliberari de certificate de deces, externari, transporturile sanitare neasistate efectuate cu ambulante de tip A 1 si A 2 (personalul de pe aceste tipuri de ambulante va fi folosit in compartimentul de asistenta medicala de urgenta suplimentand echipajele de pe ambulantele de tip C 2, B 1 si B 2).

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »