Greva generala in primarii

Magazin Salajean 15 aprilie 2010 0

Greva generala in primariiFunctionarii din 18 primarii salajene, printre care si cele din Zalau, Simleu Silvaniei, Jibou si Cehu Silvaniei, precum si lucratorii din Consiliul Judetean Salaj si Muzeul Judetean de Istorie vor intra in greva generala incepand cu data de 5 mai, ne-a declarat Gheorghe Morar, liderul Sindicatului Civitas Zalau:

Am decis reluarea actiunilor de protest demarate in luna februarie a acestui an. Principalele noastre nemultumiri sunt legate de reducerea drastica a veniturilor fata de luna decembrie a anului trecut si nerespectarea contractului colectiv de munca si a hotararilor judecatoresti definitive si irevocabile care statueaza legalitatea drepturilor prevazute in aceste contracte.

Decizia a fost luata ieri, in cadrul Biroului Executiv al Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratie, stabilindu-se, de asemenea, ca in 30 aprilie, sindicalistii sa picheteze Guvernul. Potrivit lui Morar, in preziua pichetarii va avea loc sedinta Biroului Federal, cand se va hotari pe ce perioada se va intinde aceasta greva generala.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »