Greva foamei (de pamant) in fata Primariei Zalau

Magazin Salajean 14 iulie 2009 0

Greva foamei (de pamant) in fata Primariei Zalau

Suparat ca nu i se da curs cererii, si anume un teren pentru construirea unei locuinte personale, Gheorghe V., de 37 de ani, din Zalau, s-a prezentat, ieri dimineata, in fata Primariei Municipiului Zalau, in semn de protest, cu o pancarta pe care scria Greva Foamei. Se pare ca barbatul a tot cerut primariei municipale sa i se dea un teren in vederea construirii unei case, pe motiv ca nu se poate trai in locuinta sociala data in chirie, de acum cinci ani, tot de primarie, in blocul C10 de pe strada Nazuintei, din Zalau. Acolo nu se poate trai. De aceea am solicitat primariei teren. Am depus cerere in acest scop si mi s-a spus sa astept raspuns. M-au tot purtat dintr-o parte in alta, de la o usa la alta, dar nu s-a facut nimic. Pana la urma mi-au spus ca nu pot primi un astfel de teren, pentru ca am trecut de varsta de 35 de ani ca sa ma incadrez in lege, ne-a spus Gheorghe.

Intr-adevar, cazul este cunoscut in randul reprezentantilor Primariei Zalau. Sajko Attila, viceprimarul municipiului, sustine ca barbatul a fost o singura data la el in audienta, insa nu se poate face nimic pentru el, in momentul de fata, pentru ca nu mai dispun de terenuri in vederea construirii unor locuinte personale. Dosarul lui Gheorghe V. este destul de stufos. Ca sa prezint toate nemultumirile acestuia incep prin a spune ca, in anul 2004, a primit in chirie o locuinta sociala. Si vreau sa adaug ca aceasta persoana se afla printre privilegiatii din randul persoanelor cu probleme sociale. In data de 13 februarie, anul acesta, el a depus o petitie la primarie prin care cere recalcularea chiriei la valoarea minima. In data de 19 martie, a revenit cu aceeasi petitie. I s-a dat curs cererii si i s-a calculat cel mai mic cuantum de chirie stabilit prin lege. In data de 5 mai, a avut o altercatie cu o vecina de bloc si a cerut stramutarea din acea locuinta sociala. In fapt, s-a realizat o ancheta sociala, la finalul careia s-a constatat ca plangerea lui V. G. nu a fost intemeiata. In data de 19 mai, acesta depune din nou o cerere pentru un teren in vederea construirii unei case si revine cu aceiasi cerere in data de 9 iulie. I s-a raspuns, la termen, ca nu mai detinem astfel de terenuri, ne-a declarat viceprimarul Sajko. Si povestea lui Gheorghe continua in registrele primariei cu o alta reclamatie, din data de 2 iulie. Sustine ca in locuintele vecinilor sunt persoane straine. Am demarat o alta ancheta sociala pentru a verifica starea de fapt a lucrurilor. Ultima cerere depusa dateaza din 6 iulie, in care Gheorghe noteaza din nou dorinta de a primi un teren, iar in cazul in care va fi din nou respins, ca va intra in greva foamei, a mai spus Sajko Attila.

Se pare ca Gheorghe V. s-a tinut de cuvant, astfel ca, ieri dimineata, s-a asezat cu pancarta Greva Foamei in fata Primariei Municipiului Zalau, asteptand un raspuns. Care n-a mai venit. Asa ca, dupa doua ore, a plecat. Viceprimarul Sajko Attila ne-a spus ca nici n-a stiut ca omul astepta in fata institutiei, fiind in acel timp in sedinta.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »