Gradinitele, luate cu asalt

Magazin Salajean 17 iunie 2009 0

Gradinitele, luate cu asalt Desi au trecut doar doua saptamani de cand s-a dat startul pentru inscrierile la gradinitele din judetul Salaj, pentru viitorul an scolar aproape toate locurile disponibile au fost ocupate. Si asta, in conditiile in care inscrierile se pot face pana la 1 septembrie. In ciuda acestui fapt, reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Salaj dau asigurari ca nici un copil nu va ramane pe dinafara, cu toate ca recunosc faptul ca la gradinitele cu program prelungit cererea depaseste oferta.

2.100 de locuri disponibile

Inscrierile la gradinitele pentru anul 2009-2010 au demarat oficial in data de 1 iunie si vor continua pana in 1 septembrie, in Salaj fiind disponibile 8.987 de locuri, in 242 de gradinite. Dintre acestea, pentru grupa mica (trei ani) exista 2.099 de locuri, pentru cea mijlocie (patru ani) 2.348 de locuri, pentru grupa mare (cinci ani) 2.266, iar pentru grupa mare pregatitoare (sase ani) 2.255 de locuri, alte 49 fiind disponibile pentru copiii care au implinit sapte ani, dar care nu merg inca la scoala. In mod normal, o grupa ar trebui sa fie formata din minim 10 si maxim 20 de copii. Insa, in special in mediul urban, unde densitatea prescolarilor este mai mare, se accepta si grupe de pana la 30 de copii, in conditiile in care frecventa zilnica nu este obligatorie.

Inghesuiala la gradinitele cu program prelungit

Batalia se da, asa cum era de asteptat, pentru cele circa 2.100 de locuri disponibile pentru copiii din grupa mica. Si asta deoarece, daca vrei sa iti dai copilul la o gradinita care sa fie si aproape de casa, si cu program prelungit si, eventual, cu optionale atractive, trebuie sa te grabesti cu inscrierea micutului. Asa au facut deja aproape 90 la suta din parinti, care si-au inscris copiii, de la 1 iunie si pana in prezent, la una din gradinitele din judet.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »