Gradinita estivala pregateste pentru scoala aproximativ 180 de copii

Magazin Salajean 5 august 2010 0

Gradinita estivala pregateste pentru scoala aproximativ 180 de copii Aproximativ 180 de copii cu varste cuprinse intre 6 si 8 ani, proveniti din familii nevoiase din judetul Salaj, vor merge la gradinita incepand de duminica, pentru o luna de pregatiri inainte de a merge la scoala in clasa intai. Aceasta oportunitate pentru copiii care, din diferite motive, nu au frecventat gradinita este inclusa in proiectul Toti la gradinita, toti in clasa intai, in cadrul caruia functioneaza programul Gradinita estivala.

Noua gradinite din judet vor gazdui, timp de o luna, aproximativ 180 de copii care vor merge din toamna la scoala. Potrivit inspectorului general adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Matyas Mirel, la nivelul judetului, acest proiect va fi implementat in perioada 8 august – 9 septembrie si coordonat de inspectorul scolar Rita Rosz.

Copiii care participa la acest program au fost selectati din familii devaforizate, astfel ca majoritatea provin din familii de romi. Acestia vor frecventa gradinita zilnic de luni pana vineri, intre orele 8 si 12. Activitatea desfasurata in fiecare din cele noua gradinite incluse in program va fi asigurata de educatoarele din fiecare unitate, cate un asistent si cate un promotor comunitar din cadrul fiecarei comunitati, a declarat Matyas. In timpul petrecut la gradinita, micutii vor avea parte de activitati educative si interactive premergatoare clasei intai, dar si de o masa calda.

La incheierea programului Gradinita estivala vor fi organizate intalniri cu parintii pentru prezentarea rezultatelor obtinute de copii in luna de pregatire inainte de inceperea scolii si in cadrul carora micutii vor fi inscrisi in clasa intai.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »