Ghiseul unic pentru incasarea taxelor

Magazin Salajean 13 iunie 2007 0

In vederea aplicarii Memorandumului aprobat de Guvernul Romaniei privind masurile necesare pentru imbunatatirea activitatii serviciilor publice, ieri, Ministerul Internelor si Reformei Administrative a organizat o videoconferinta in cadrul careia au fost examinate rezultatele actiunilor intreprinse la nivelul serviciilor publice comunitare pentru eliberarea si evidenta pasapoartelor simple si regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor, din cadrul Institutiei Prefectului. Alaturi de prefectul Andrei Todea, la videoconferinta au mai fost prezenti subprefectul Vegh Alexandru si sefii celor doua servicii din cadrul Institutiei Prefectului Judetului Salaj.

Reamintim ca, din 1 iunie, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) elibereaza permisele de conducere, certificatele si numerele de inmatriculare in maximum 2 ore de la momentul inregistrarii solicitarilor. De asemenea, pentru facilitarea accesului la serviciile SPCRPCIV, incepand cu aceeasi data, a fost modificat si programul de lucru cu publicul.

Tot de la inceputul lunii in curs, Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor Simple (SPCEEPS) Salaj a trecut la eliberarea pasapoartelor, in regim de urgenta, in maximum 2 ore de la inregistrarea cererii. Eliberarea pasapoartelor, in regim normal, se face in maximum sapte zile de la data inregistrarii solicitarii. Si la nivelul SPCEEPS Salaj a fost modificat programul de lucru cu publicul, in vederea imbunatatirii calitatii serviciilor oferite populatiei.

Pe de alta parte, prefectul Andrei Todea a finalizat consultarile cu reprezentantii institutiilor publice, in vederea realizarii unui ghiseu unic, unde sa fie incasate toate taxele care trebuie achitate pentru obtinerea permiselor, certificatelor si numerelor de inmatriculare, a pasapoartelor, cazierelor judiciare etc. Ghiseul va fi functional incepand de saptamana viitoare, urmand sa fie amplasat in incinta Institutiei Prefectului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »