Gheorghe Pop contesta reducerile de personal de la Evidenta Populatiei

Magazin Salajean 7 septembrie 2010 0

Gheorghe Pop contesta reducerile de personal de la Evidenta PopulatieiProblema personalului insuficient de la Serviciul Public Comunitar de Evidenta a Populatiei (SPCEP) din cadrul Primariei Zalau a facut obiectul unei interpelari formulate ieri, in plenul Senatului, de catre senatorul social-democrat, Gheorghe Pop.

Serviciul in cauza deserveste nu doar populatia municipiului, ci si pe cea din 13 comune din judet, revenindu-i, astfel, 45 la suta din volumul de munca total la nivelul Salajului, iar prin introducerea Ordonantei de Urgenta nr. 63/2010, care stabileste normativele de personal in administratia publica locala, organigrama s-a redus de la 16, la 10 posturi.

In opinia senatorului salajean, dimensionarea posturilor SPCEP Zalau in functie de populatia municipiului (64.178 locuitori), si nu de populatia deservita (104.134 locuitori), conduce la reducerea posturilor de la noua la patru, la compartimentul de evidenta a persoanelor si de la opt la cinci la compartimentul de stare civila, situatie care va crea un dezechilibru major cu efecte negative in prestarea serviciilor catre populatie.

Gheorghe Pop considera ca OUG nr. 63/2010 nu reglementeaza corespunzator aceste aspecte, motiv pentru care solicita ministrului Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, sa faca o analiza aplicata si in teritoriu, concretizata in masuri pentru imbunatatirea sistemului.

Semnale de alarma cu privire la efectele negative pe care disponibilizarile de la SPCEP Zalau le va avea in desfasurarea activitatii serviciului au tras, in urma cu aproape doua luni, atat primarul Radu Capilnasiu, cat si liderul sindicatului din Primaria Zalau, ambii fiind de parere ca reducerea organigramei de la 16, la 10 posturi va face dificila asigurarea serviciilor catre cetateni.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »