Gheata si polei pe drumurile Salajului

Magazin Salajean 7 ianuarie 2008 0

Gheata si polei pe drumurile Salajului

Cu toate ca peste Salaj nu au cazut ninsori ca in restul judetelor, week-endul a adus polei pe drumuri, astfel ca utilajele de deszapezire au fost scoase pe trasee. Problemele au inceput sa apara in noaptea de sambata spre duminica, temperaturile foarte scazute determinand formarea poleiului pe toate arterele rutiere din Salaj. Mircea Crisan, seful sectiei Drumuri Nationale Zalau, ne-a declarat ca utilajele au iesit pe trasee inca din timpul noptii, pentru a imprastia sare si material antiderapant, cele mai mari probleme punandu-le tronsonul Zalau – Jibou si Valea Somesului. IA inceput sa se formeze polei inca de azi noapte (sambata spre duminica – n.r.), temperaturile fiind foarte scazute mai ales pe Valea Somesului. Am trimis masini de interventie care sa imprastie pe carosabil material antiderapant si sare. Cele mai mari probleme au fost inspre Jibou, dar acum se poate circula. Totusi, este recomandat ca soferii sa circule cu viteza redusa, pentru ca sunt, oricum, conditii de iarnaI, a spus Mircea Crisan.

Potrivit acestuia, masinile de interventie au fost mentinute in zona, dat fiind ca vremea este foarte rece si poleiul ar putea sa reapara pe carosabil.

Ieri dimineata, reprezentanti ai sectiei Drumuri Nationale au facut si un control al drumului E81, care leaga Zalaul de Cluj, pana la Zimbor, pentru a verifica starea carosabilului. IAm fost pana la Zimbor, sa vedem care sunt conditiile de trafic. Se circula acum bine, drumul este la negruI, a spus seful sectiei Drumuri Nationale Zalau.

Si drumurile judetene au fost ieri dimineata acoperite de polei, astfel ca firmele de deszapezire au iesit sa remedieze situatia. Mircea Ghiurco, vicepresedinte al Consiliului Judetean Salaj, ne-a declarat ca Ideocamdata, nu am fost anuntati ca ar fi probleme. Speram ca totul sa fie bineI.

Trenurile au intarziat sute de minute

Nici traficul feroviar nu a scapat de dificultati, desi aici cauza a fost zapada care a cazut saptamana trecuta in judetele din centrul si sudul Romaniei. Astfel, joi, acceleratul de Bucuresti – Satu Mare 1745 – a avut la Jibou o intarziere de 200 de minute, din cauza conditiilor meteorologice. Problemele au continuat vineri, cand reprezentantii Statiei CFR Jibou au fost anuntati ca alte doua trenuri vor ajunge la Jibou cu intarziere. A fost vorba de trenul Rapid 741, care face legatura intre Bucuresti si nordul tarii, si care a avut vineri o intarziere de 320 de minute, precum si de Acceleratul 1641, care circula pe aceeasi ruta amintita anterior a intarziat 20 de minute. IAm avut doua trenuri care au avut intarzieri azi. Este vorba de Rapidul 741, care a intarziat 320 de minute, si de Acceleratul 1641, care a avut o intarziere de 20 de minuteI, a spus Daniela Chete, angajat al Statiei CFR Jibou.

In Salaj, traficul rutier se desfasoara cu restrictii de viteza de cel mult 100 de kilometri la ora pe majoritatea cailor ferate, din cauza ca liniile ferate sunt invechite.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »