Germania cauta forta de munca in Salaj

Magazin Salajean 24 martie 2008 0

Germania cauta forta de munca in SalajAgentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Salaj face cunoscut ca, in perioada 24 martie – 29 aprilie, se va desfasura actiunea de depunere in banca de date a institutiei a dosarelor pentru solicitantii de locuri de munca in Germania. Ocupatiile pentru care se vor face inscrieri sunt: agricultor, gradinar, lucrator forestier, mecanic de masini agricole, mestesugari (zidar, electrician, zugrav, lacatus, sudor, strungar), macelar, ajutor menaj, bucatar, chelner, specialist in domeniul hotelier, specialist in domeniul gastronomiei de sistem (vanzatori, asistenti agricoli, economisti, asistenti vanzari), asistenta medicala. Participantii trebuie sa aiba o varsta cuprinsa intre 18 si 40 de ani, iar ca cerinte profesionale, fiecare dintre solicitanti trebuie sa detina o calificare profesionala incheiata, experienta in domeniu si, desigur, cunostinte de limba germana. De asemenea, se accepta candidati cu specializare de scoala profesionala sau colegiu profesional cu o durata de minimum doi ani. Pentru aceste doua categorii, nu este obligatoriu sa se dovedeasca activitatea in domeniul calificarii respective, candidatii putand fi acceptati pentru a lucra ca lucrator oaspete, imediat dupa terminarea calificarii.

AJOFM Salaj precizeaza ca toti candidatii care detin certificate in urma unor cursuri de calificare de pana la 3-6 luni, au nevoie de minimum un an de experienta profesionala in meseria respectiva.

Pe de alta parte, candidatii care nu au nici un certificat de calificare sau cei ale caror certificate nu corespund ocupatiei dorite, trebuie sa dovedeasca minimum 3 ani de experienta profesionala in domeniul respectiv.

AJOFM Salaj specifica faptul ca ofertele de locuri de munca sunt in cadrul unor firme, asociatii familiale, concerne, gospodarii private si in centre de ingrijire din Germania. In fine, cei care isi cauta un loc de munca in Germania trebuie sa stie ca actele necesare depunerii dosarelor sunt afisate la sediul AJOFM Salaj.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »