Garda Financiara si OPC, pe picior de greva

Magazin Salajean 9 aprilie 2010 0

Garda Financiara si OPC, pe picior de greva

Sindicalistii din Garda Financiara Salaj si cei din Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului se pregatesc de proteste, ce vor culmina, luna viitoare, cu greva generala. Conducerea Sindicatului National al Functionarilor Publici (SNFP), la care sunt afiliati comisarii si inspectorii salajeni, a anuntat ca in 15 aprilie, angajatii din sectorul public vor sustine un miting in fata Guvernului, intre orele 11.00 si 13.00, pentru ca in luna mai sa organizeze greve de avertisment si un protest cu intreruperea efectiva a lucrului pe perioada nedeterminata. Potrivit lui Ioan Bica, liderul sindicatului din Garda Financiara Salaj, la nivel local nu a fost stabilit, deocamdata, calendarul protestelor.

Deviza cu care SNFP da startul grevelor este Respectand Constitutia, iti respecti poporul. Potrivit reprezentantilor sindicali, protestele au ca scop apararea Constitutiei si a legilor Romaniei. SNFP organizeaza acest protest atat in interesul membrilor de sindicat, functionari publici si personal contractual din administratia publica centrala si locala, vatamati intr-un drept al lor prin actiunea guvernantilor, cat si in interes general, national, pentru readucerea Guvernului Romaniei la practici constitutionale in administrarea banului public si in conducerea generala a administratiei publice, se arata intr-un comunicat de presa semnat de Sebastian Oprescu, presedintele federatiei.

Protestatarii semnaleaza guvernantilor trei probleme majore: incepand de la nerespectarea contractelor colective de munca, prin incalcarea mai multor articole si dispozitii legale, continuand cu nerespectarea unor hotarari judecatoresti definitive si irevocabile si incheind cu nerespectarea Codului Muncii, care prevede plata orelor suplimentare lucrate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »