Garda de Mediu, in actiune

Magazin Salajean 5 septembrie 2007 0

* comisarii Garzii de Mediu Salaj au efectuat in decursul lunii august un numar de 92 de controale, din care 20 planificate si 72 neplanificate. Valoarea amenzilor a fost de 16.000 lei

Societatile de constructii din municipiul Zalau, ca si celelalte unitati de profil din judet, au facut obiectul unor controale ale comisarilor Garzii de Mediu Salaj, in decursul lunii august.

Potrivit comisarului sef al Garzii de mediu Salaj, Csutak-Nagy Erzsebet, doar una din societatile verificate a fost sanctionata cu amenda in valoare de 2.000 de lei, din cauza ca nu a respectat legislatia cu privire la gestionarea deseurilor.

In perioada analizata s-au mai efectuat controale la agentii econimici care au ca domeniu de activitate exploatarea forestiera.

In cadrul acestor controale, comisarii au aplicat doua amenzi contraventionale in valoare de 2.000 de lei pentru nerespectarea legislatiei in domeniu. La aceasta categorie de agenti economici s-a urmarit, in special, modul de respectare a regulilor de exploatare, existenta autorizatiei de mediu si modul in care sunt respectate caile de scoatere a lemnului din padure, a adaugat comisarul sef.

In cadrul controalelor neplanificate au fost aplicate doua amenzi in cuantum de 12.000 de lei si doua avertismente.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »