Garda a confiscat peste 800.000 de lei

Magazin Salajean 23 septembrie 2010 0

Garda a confiscat peste 800.000 de leiComisarii Garzii Financiare Salaj au confiscat, in urma controalelor realizate in primele opt luni ale acestui an, marfuri si sume in valoare totala de peste 820.000 de lei. Potrivit lui Petru Pop, seful institutiei, printre neregulile depistate se numara lipsa documentelor legale de provenienta, efectuarea de acte si fapte de comert neautorizate, comercializarea produselor accizate supuse marcarii cu timbre sau banderole nemarcate ori marcate necorespunzator.

Cea mai mare sanctiune, respectiv 685.000 de lei, a fost aplicata unei firme care comercializa in regim en-gros motorina, dar nu detinea un atestat in acest sens. Suma reprezinta contravaloarea cantitatii de motorina vandute in mod ilegal.

Reprezentantul Garzii salajene a mai precizat ca in perioada mentionata au fost confiscate si tigari, bauturi alcoolice si produse alimentare, un caz mai deosebit fiind confiscarea a trei tone de zahar vrac. De asemenea, au fost confiscate doua mijloace de transport auto, care transportau produse din domeniul cerealelor, moraritului si panificatiei pentru care nu s-au putut prezenta documente legale de provenienta, a spus Pop.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »