Gard viu si copaci (pri)goniti de pe bulevard

Magazin Salajean 2 septembrie 2011 0

Gard viu si copaci (pri)goniti de pe bulevard

Dupa ce, in primavara acestui an, semnalam faptul ca pe bulevard copacii au fost ciuntati nemilos, in momentul de fata, zalauanii pot sa constate ca prigoana teilor continua. Acum, nu doar coroana pomului incurca, ci chiar pomul… insusi.

Ieri, a fost scos din radacini un tei si s-a desfiintat gardul viu de langa Casa de Moda de pe Bulevardul Mihai Viteazul. Totul intr-un amplu context de reamenajare a zonei de la intrarea spre fostul Garaj al Partidului, unde s-a construit complexul comercial Lidl. O parte a soselei, asa cum am mai semnalat in urma cu cateva zile, a fost luata in primire, cu acordul Primariei Muncipiului Zalau, de catre administratorii supermarketului in vederea amenajarii si modificarii accesului autovehiculelor spre unitate.

La numai doi pasi, langa cladirea Casei de Moda salariatii firmei contractate de Lidl lucreaza de zor. Au excavat o parte din vegetatia care le-a stat in cale, un tei si gardul viu, dar au dat asigurari ca toate acestea vor fi replantate in alta zona. Nimic mai linistitor, stiind cat de necesar este oxigenul pentru un oras atat de aglomerat si poluat, si pentru faptul ca se bate atata moneda pe faptul ca fiecare cetatean, potrivit normelor europene, sa aiba asigurati 26 de metri patrati de suprafata verde.

Se pare ca teiul si gardul viu ar fi stat in calea investitorilor si nu numai. Din cele aflate de la reprezentantul Biroului de Relatii cu Presa din cadrul Primariei Municipiului Zalau (institutia care a permis derularea lucrarilor de amenajarea accesului administratorilor supermarketului), in zona va fi amenajata o trecere de pietoni.

Cei de la Lidl au aviz sa lucreze in acest loc deoarece reprezentantii Politiei Rutiere au considerat ca aici ar fi cel mai potrivit sa se realizeze o trecere de pietoni. Pomul si gardul incurcau amenajarea acesteia. Gardul viu va fi replantat in alta zona din oras, a aratat reprezentantul municipalitatii.

Pe de alta parte, in perimetrul amintit, salariatii Directiei Generale pentru Administrarea Domeniului Public Zalau lucreaza la partea de semaforizare, iar in zona Scala se realizeaza reparatii curente ale unei portiuni din partea carosabila de pe bulevard.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »