Gara din Simleu, in administratia calatorilor

Magazin Salajean 25 noiembrie 2008 0

Gara din Simleu, in administratia calatorilor

Vizitata zilnic de o multime de calatori, in special tineri, statia CFR din Simleu Silvaniei isi afiseaza nestingherita continutul pestrit al gunoaielor. Desi aspectul Haltei Simleu nu se inscrie in preocuparile administratiei CFR, aceasta a ramas de cel putin zece ani in administratia calatorilor. Fluxul ridicat al tranzitului aduce, zi de zi, noi elemente care distrug si mai mult imaginea statiei. Elevii care sosesc sau pleaca ignora complet regulile de protejare si pastrare a mediului si a spatiului pe care-l tranziteaza.

Casa de bilete, ramasa in paragina de o buna bucata de vreme, contribuie si ea la imaginea dezolanta a peronului. Spatiile verzi sunt inexistente, locul lor fiind luat de chistoace de tigari, diferite ambalaje alimentare si o gramada de alte obiecte ce pot fi considerate resturi menajere. Rondourile de flori, care altadata adaposteau tot felul de flori ornamentale, sunt cultivate acum cu seminte de floarea-soarelui sau recipiente de bauturi racoritoare. Calatorii veniti din alte regiuni ale tarii si care, poate, nu cunosc Simleul, ar putea cu usurinta sa rateze destinatia, tocmai din cauza placii indicatoare, de pe care insa este aproape imposibil a se citi HALTA SIMLEU SILVANIEI.

Va veni si iarna, zapada va acoperi terasamentul de cale ferata, peronul si rondourile. Gunoaiele si mizeria vor ramane ascunse sub zapada, si toata situatia va fi data uitarii pana la primavara. Pana atunci va urez: Calatorie placuta spre Halta Simleu Silvaniei!

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »