Galagiosi pe timpul noptii, buni de plata urmatoarea zi

Magazin Salajean 30 aprilie 2010 0

Galagiosi pe timpul noptii, buni de plata urmatoarea ziAgentii comunitari amendeaza lunar zeci de persoane care tulbura, pe timpul noptii, linistea locatarilor din municipiul Zalau. Dupa cum ne-a declarat purtatorul de cuvant la Politiei Comunitare Zalau, Lucian Trif, numai in perioada 22-29 aprilie, au fost aplicate 12 sanctiuni contraventionale pentru conturbarea ordinii si linistii publice prin strigate si folosirea de instrumente muzicale la intensitate mare. Primim foarte multe sesizari de la cetateni nemultumiti ca pe timpul noptii se aduna langa blocuri grupuri de tineri care fac galagie si care dau drumul la muzica in masini. Din pacate, la sosirea echipajelor de agenti comunitari, de cele mai multe ori, tinerii fug. Insa vom intensifica actiunile pentru a-i depista si sanctiona pe cei care tulbura linistea publica, mai ales pe timpul noptii, ne-a spus Lucian Trif, adaugand ca amenzile aplicate pentru conturbarea ordinii si linistii publice sunt cuprinse intre 100 si 500 de lei.

Tot in perioada mentionata, agentii comunitari au sanctionat contraventional noua cetateni care au consumat bauturi alcoolice pe domeniul public. Alte cinci sanctiuni au fost date pentru apelarea la mila publica a unor persoane apte de munca, 12 persoane au fost amendate pentru ca au aruncat resturi de tigari, coji de seminte, ambalaje etc. pe domeniul public, iar 13 persoane au primit amenzi pentru ca au parcat autoturismele in zone nepermise.

In plus, in saptamana analizata, agentii comunitari au depistat si sanctionat doi tineri care practicau jocuri de noroc in centrul orasului, mai precis, se jucau pe bani cu carti de joc. Totodata, trei persoane s-au ales cu sanctiuni deoarece au depozitat moloz sau gunoi menajer pe spatii apartinand domeniului public, trei persoane au fost sanctionate deoarece au desfasurat activitati de comert stradal fara indeplinirea formelor legale, doua persoane au fost sanctionate deoarece au murdarit carosabilul cu noroi si alte doua deoarece au intrat cu autoturismele pe platoul din fata Prefecturii Salaj.

Alte opt persoane au fost sanctionate pentru ca au utilizat echipamentele din parcurile de joaca avand varsta mai mare decat cea permisa in regulamentul de functionare. In total, agentii comunitari au aplicat 71 de sanctiuni contraventionale, dintre care 44 de avertismente si 27 de amenzi in valoare totala de 6.225 de lei. Agentii Politiei Comunitare au raspuns la 34 de sesizari ale cetatenilor, din care 23 au fost rezolvate pe loc, iar restul au fost transmise institutiilor abilitate pentru competenta solutionare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »