Furtuna la Zalau

Magazin Salajean 21 iunie 2010 0

Furtuna la Zalau

Precipitatiile abundente si rafalele de vant au facut, la finele saptamanii, ravagii in Zalau. Au fost inundate subsolurile mai multor gospodarii, precum si sediului Casei Judetene de Pensii Salaj, iar un copac s-a rupt si a cazut peste un autoturism din cartierul Dumbrava Nord. Si soferii au avut de furca cu apele care au acoperit o mare parte din strazile municipiului, ascunzand astfel craterele iscate in carosabil.

Furtuna abatuta peste municipiu, vineri dupa-amiaza, i-a pus pe jar pe pompierii zalauani. Prima solicitare a venit in jurul orei 15:30, din partea proprietarului unei masini parcate pe strada Dragalina, din cartierul Dumbrava Nord, care a solicitat ajutorul pompierilor pentru a urni copacul cazut peste autoturism. Spre norocul omului, pompierii militari au reusit sa indeparteze copacul fara sa avarieze masina.

Cum nimeni nu se afla in autoturism in acel moment, nu au fost inregistrate victime. Cateva minute mai tarziu, pompierii au fost chemati sa scoata apa ce a inundat subsolul cladirii Casei de Pensii. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Porolissum al judetului Salaj, Andrei Crisan, a declarat ca la fata locului s-a intervenit cu o motopompa pentru a scoate apa intrata in camera centralelor termice ale institutiei, aflata la subsolul cladirii. Din fericire, aparatura aflata in incapere nu a fost afectata. Si pe strada Sarmas a fost inundata o locuinta, unde pompierii au reusit sa scoata apa tot cu ajutorul unei motopompe.

Sambata seara s-a derulat acelasi scenariu: aceeasi locuinta de pe strada Sarmas a fost inundata, pompierii fiind chemati in ajutor pentru a elibera subsolul de apa. Probleme ceva mai mari s-au inregistrat pe strada Paraului, din zona Bradet, unde cadrele ISU au fost solicitate pentru a scoate apa din subsolurile a patru gospodarii. Andrei Crisan a afirmat ca s-a intervenit cu motopompa pentru scoaterea apei, insa nu s-au inregistrat pierderi insemnate.

Inundatiile nu s-au limitat doar la subsolurile locuintelor, ci si pe strazile orasului. Reteaua de canalizare nu a mai facut fata cantitatilor insemnate de precipitatii, astfel ca apa a refulat din gurile de canal ca niste adevarate fantani arteziene. Sa speram ca dupa finalizarea lucrarilor de reabilitare a retelei de canalizare a orasului, nu vor mai aparea astfel de probleme.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »