Functionarii salajeni amana greva generala

Magazin Salajean 5 mai 2010 0

Functionarii salajeni amana greva generalaDupa ce au amenintat in stanga si-n dreapta ca vor paraliza activitatea din primarii, consilii judetene si din alte institutii ale statului, membrii Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratie (FNSA) au cazut la pace cu reprezentantii Guvernului. Cel putin pentru moment, sindicalistii mentionand ca raman in garda si ca greva generala ar putea demara peste doua saptamani, daca guvernantii nu isi vor onora promisiunile facute ieri.

Conducerea FNSA a negociat ieri, cu oficialii mai multor ministere, pentru mai bine de trei ore, soarta grevei generale ce trebuia declansata astazi, la ora 8.00. Potrivit lui Gheorghe Morar, presedintele Sindicatului Civitas din Primaria Zalau, greva generala a fost suspendata pana in 21 mai, perioada in care Guvernul a promis ca va realiza o baza de date cu privire la reincadrari, astfel incat sa fie facuta o analiza exacta a celor care au pierdut la salarii in urma aplicarii Legii 330/2009 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice. Oficialii Ministerului Muncii si ai Ministerului de Finante s-au angajat ca vor retrage Ordinul 32/42 din 2010 si va fi emis un act normativ cu putere de lege prin care sa se echilibreze veniturile salariale, asfel incat angajatii din administratia publica locala sa nu suporte pierderi ale veniturilor.

La nivelul judetului Salaj erau pe picior de greva aproape 1.000 de functionari publici din 18 primarii, Consiliul Judetean, Politia Comunitara Zalau, Directia de Administrarea a Domeniului Public si Muzeul Judetean de Istorie si Arta.

Principalele revendicari sunt legate de diminuarea cu pana la 45 la suta a veniturilor, dupa intrarea in vigoare a Legii unice de salarizare, si reducerile de personal anuntate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »