Functionarii publici intra azi in greva

Magazin Salajean 9 octombrie 2008 0

Functionarii publici intra azi in greva

Circa 350 de membri ai sindicatelor Labor, al angajatilor Casei Judetene de Pensii Salaj, Publicus, al angajatilor din Consiliul Judetean Salaj, respectiv al angajatilor Directiei Generale a Finantelor Publice Salaj, se vor afla azi, intre orele 8 si 10, in greva de avertisment.

Cele trei sindicate sunt afiliate la alianta SED LEX si sustin si ele o crestere salariala de 50 la suta in cadrul administratiei publice.

Suntem adeptii unei majorari salariale graduale, mai intai pentru colegii ce au venituri foarte mici. Avem colegi care au o vechime in munca de 40 de ani si au salarii de 700 de lei, a declarat, miercuri, Dumitru Iepure, liderul sindicatului Labor. Pe perioada grevei, sindicalistii nu vor primi salariu, fiind totodata suspendata activitatea cu publicul in toate cele trei institutii amintite.

Daca la nivel judetean si national institutiile publice vor paraliza activitatea timp de doua ore, o parte a functionarilor publici din Salaj au decis sa stea de o parte de orice conflict. Vicepresedintele Sindicatului Civitas Salaj, Laurentiu Ghiurutan, ne-a spus ieri ca functionari publici, membrii sindicatului amintit, nu vor intra in greva anuntata pentru azi. Noi am decis sa nu intram in greva pentru ca nu mi se pare un lucru oportun in acest moment. Apoi, nu vrem sa facem jocul politic al <> liberalo-pesediste, ne-a explicat vicepresedintele Sindicatului Civitas Salaj.

In cazul in care greva de joi nu va duce la nici un rezultat, o noua actiune grevista, de aceasta data pe termen nelimitat, este anuntata pentru data de 16 octombrie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »