Functionarii publici in plus, expediati prin examen

Magazin Salajean 23 august 2010 0

Functionarii publici in plus, expediati prin examen

Pentru a ramane pe posturi, angajatii din institutiile de deconcentrate ar putea sa fie nevoiti sa sustina un examen prin care sa dea dovada ca isi cunosc meseria. Persoanele care vor obtine notele cele mai mici la aceasta testare vor fi disponibilizate.

In institutiile salajene a inceput lupta pentru pastrarea slujbelor. In urma reorganizarii impuse de ministere, functionarii din institutii trebuie sa dea examen pentru a ramane pe posturi, iar cei care vor obtine note mici vor fi lasati pe dinafara. La Casa Judeteana de Pensii (CJP) Salaj vor fi desfiintate 13 de posturi, dar concret vor pleca numai zece oameni. Din cele 64 de posturi existente la nivelul institutiei, trei sunt vacante. De asemenea, alte patru persoane au dreptul sa iasa la pensie, a explicat directorul executiv al CJP Salaj, Luminita Nemes. Potrivit sursei mentionate, din cei 59 de angajati cati are institutia in prezent, vor mai ramane 49. Disponibilizarile vor avea loc la nivelul compartimentelor din cadrul instututiei. Daca va fi nevoie, vom organiza, zilele urmatoare, un examen pentru selectarea persoanelor care vor trebui sa plece, a adaugat Nemes.

La Agentia Judeteana de Prestatii Sociale (AJPS), angajatii vor intra maine in examen. In urma aprobarii organigramei si a statutului de functii, AJPS Salaj i-au fost repartizate 21 de posturi, dintre care un post de conducere si 20 de executie. Cum agentia are in prezent 27 de salariati si un post vacant, sapte persoane urmeaza a fi disponibilizate. Odata cu reducerea numarului de posturi are loc si o reorganizare a compartimentelor din cadrul institutiei, conform noii organigrame aprobate. In cazul in care intr-un compartiment reorganizat exista mai multi functionari publici decat posturi alocate, ocuparea acestora se face prin examen, sustinut pentru posturi de aceeasi categorie, clasa sau grad profesional. Examenul pentru ocuparea posturilor din compartimentele supuse reorganizarii consta intr-o proba scrisa si un interviu. Sustinerea probei scrise va avea loc in data de 24, a declarat consilierul juridic din cadrul AJPS Salaj, Marinela Cipleu.

Potrivit sursei citate, in cazul in care, intr-un compartiment reorganizat nu mai exista posturi de aceeasi categorie cu posturile ocupate anterior de functionarii publici, celor in cauza li se vor acorda preaviz, fara a mai sustine examenul, cu respectarea prevederilor legale in vigoare. De asemenea, in cazul in care intr-un compartiment reorganizat exista un post ocupat de un singur functionar public, acesta nu va mai sustine proba de examen, pastrandu-si postul respectiv.

De la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM), trebuie sa plece o persoana. Conform organigramei de reorganizare a activitatii din institutiile publice, AJOFM Salaj trebuie sa functioneze cu 38 de posturi, mai putin cu trei decat in prezent. Pentru ca avem angajate 39 de persoane, am fost nevoiti sa renuntam la un om. Este vorba de un angajat ca personal contractual, care se apropie de varsta de pensionare, si nu de un functionar public, a declarat directorul institutiei, Romeo Sarca.

In schimb, Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Salaj nu va pierde niciun angajat. Conform organigramei, din cele 44 de posturi existente, doua au fost reduse. Directorul ITM Salaj, Daniela Biris, a afirmat ca niciunul dintre salariati nu va fi afectat de disponibilizari, din moment ce doua dintre posturile actuale sunt vacante.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »