Functionarii publici ameninta cu greva generala

Magazin Salajean 8 februarie 2008 0

Intr-un comunicat remis redactiei noastre, Biroul Executiv al Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratie (FNSA) face cunoscut faptul ca reprezentantii Guvernului Romaniei nu au dat curs solicitarilor cerute de acest sindicat, cu toate ca Federatia a intrat in conflict de munca inca din 14 ianuarie. In urma acestui fapt, FNSA a decis sa organizeze o serie de actiuni, printre care s-ar numara o greva japoneza, in 25 februarie, precum si o greva de avertisment, in 28 februarie, cu intreruperea activitatii timp de doua ore. Mai mult de atat, FNSA precizeaza ca, pana la demararea actiunilor aminite mai sus, se vor strange semnaturi in vederea declansarii grevei generale, a carei data va fi stabilita in cadrul sedintei Biroului Executiv, care va avea loc in 22 februarie.

Potrivit FNSA, motivul actiunilor de protest se datoreaza neinvitarii reprezentantilor acestui sindicat la negocieri pentru cresterile salariale ale functionarilor publici, dar si ale personalului contractual din administratie.

Pe de alta parte, FNSA anunta ca va actiona in instanta Guvernul Romaniei, pentru ca acesta a incalcat prevederile legale, datorita nepromovarii legii privind sistemul unitar de salarizare a functionarilor publici. Mai mult de atat, FNSA va sesiza Consiliul National de Combatere a Discriminarii cu privire la tratamentul discriminatoriu aplicat de Guvernul Romaniei diferitelor categorii de salariati.

In fine, printre solicitarile FNSA adresate Guvernului se regasesc: promovarea legii salarizarii functionarilor publici si a personalului contractual, prin care sa se asigure o crestere salariala de 30 la suta; suspendarea aplicarii incompatibilitatilor prevazute de lege, pana cand acestea vor fi compensate prin salarii; distribuirea biletelor de odihna direct Federatiei; eliminarea imixtiunilor facute de catre reprezentantii Guvernului in administratie publica locala etc.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »