Fumatorii judetului vor fi reeducati

Magazin Salajean 8 noiembrie 2007 0

Fumatorii judetului vor fi reeducati

Pentru a marca Ziua Nationala fara Tutun (15 noiembrie) copiii si tinerii din Salaj vor fi implicati in perioada 12 – 16 noiembrie in activitati de prevenire a consumului de tutun, perioada in care elevii de la Scoala Gimnaziala ISimion BarnutiuI Zalau si Scoala Gimnaziala ILucian BlagaI Jibou vor participa la concursuri de colaje cu mesaje antifumat, postere reprezentative si la competitii sportive.

Scopul acestor actiuni este acela de a informa asupra multiplelor efecte negative cu care fumatorii se pot confrunta si de a le transmite celor care vor sa sape de viciu ca Ifumatorul care doreste cu adevarat sa renunte la tutun nu mai este singur. Exista oameni – medici psihologi – care ii pot oferi solutii concrete, dovedite a fi eficiente. Vointa nu mai este singurul leac al fumatuluiI, se arata intr-un comunicat remis de CPECA Salaj.

Astfel, in cadrul proiectului I… Sau poti renuntaI, Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog (CPECA) Salaj si Directia pentru Tineret a Judetului Salaj pregateste distribuirea in intreg judetul a unor afise cu mesaj antitutun, activitati stradale de distribuire de materiale informative asupra nocivitatii fumatului, prin intermediul voluntarilor din Zalau si Jibou. Deasemenea, la orele de dirigentie din scoli vor fi prezentate si discutate meteriale care sa evidentieze nocivitatea fumatului.

De mentionat ca proiectul a fost initiat de (CPECA) Salaj, in parteneriat cu Autoritatea de Sanatate Publica (ASP) Salaj, Centrul de Asistenta Psiho-Pedagogica din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Salaj si Crucea Rosie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »