Fostul targ de animale – posibil strand pentru zalauani

Magazin Salajean 20 august 2007 0

Fostul targ de animale - posibil strand pentru zalauani

De cand autoritatile locale municipale au hotarat ca in Zalau este bine sa se renunte la comercializarea de animale, oborul de pe strada Crasnei a uitat agitatia care stapanea in trecut zona. Ultimul targ organizat aici a fost anul trecut, de atunci spatiul cu pricina fiind vizitat doar de autovehiculele ce iau apa de la cismeaua din apropiere.

Directorul Directiei Sanitar-Veterinare Salaj, Mircea Martin, ne-a declarat ca targul de animale nu era folosit prea mult de oameni nici in perioada in care era functional, astfel ca alesii municipali au solicitat DSV inchiderea lui si schimbarea destinatiei spatiului. Primarul Radu Capilnasiu ne-a declarat ca, intr-adevar, spatiul era impropriu pentru un obor de animale, intrucat accesul carelor, al carutelor si al masinilor care aduceau animalele la vanzare era greu de realizat. In plus, a mai spus edilul, este de preferat ca intr-un municipiu ce se vrea european sa nu fie organizate targuri de animale, pentru acest lucru existand deschise targuri in comunele judetului.

Reamenajari

Despre schimbarea destinatiei oborului, prin oras au circulat, inca din primavara, numeroase zvonuri potrivit carora aici ar urma sa fie amenajat ba un mall, ba un teren de sport sau o piata.

In realitate, spatiului ii va fi schimbata destinatia, dar nici una din variantele amintite anterior nu este cea corecta. Primarul Radu Capilnasiu ne-a declarat ca exista o intentie de a reamenaja zona, transformand-o intr-una de agrement. Ne gandeam intr-o vreme sa facem aici un bazin de inot acoperit (piscina), dar suprafata terenului nu permite o asemenea investitie. Ca urmare, ne gandim sa amenajam un strand, cu gazon. Capilnasiu a subliniat, insa, ca aceasta destinatie este doar in faza de idee, Consiliul Local urmand sa stabileasca exact destinatia pe care o va avea fostul obor de pe strada Crasnei.

Daca, totusi, ideea autoritatilor locale va fi pusa in practica, zalauanii vor avea o zona de agrement care s-ar alatura Parcului-padure Bradet in lista de investitii pentru anul urmator.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »