Fostul director al BCR Jibou îşi vrea postul înapoi

Magazin Salajean 15 aprilie 2011 0

Fostul director al BCR Jibou îşi vrea postul înapoi

În timp ce angajatul Agenţiei BCR Jibou, arestat în 2010 pentru delapidare în formă agravată, fals, uz de fals şi fraude informatice, va rămâne închis, întrucât Tribunalul Sălaj a admis recursul formulat de procurorul DIICOT Dan Buduşan faţă de decizia de eliberare emisă de Judecătoria Jibou, situaţia fostului director al Agenţiei este mai roz. „Fostul director Radu Creţ a fost scos de sub urmărirea penală, întrucât lipseşte unul din elementele constitutive ale infracţiunii”, ne-a declarat procurorul Dan Buduşan.

Fostul director al Agenţiei BCR, Radu Creţ, ne-a declarat că, având în vedere că nu mai este cercetat în acest caz, aşteaptă să îşi primească înapoi postul de conducere pe care l-a avut în cadrul unităţii din Jibou. „Aştept să fiu reangajat pentru că eu chiar mi-am făcut treaba. Eu am sesizat cazul cu lipsa banilor atât conducerii BCR, cât şi Diviziei Antifraudă a BCR, aducând probe pentru a-mi susţine sesizarea. Contractul de muncă mi-a fost desfăcut ca urmare a unei cercetări disciplinare interne a BCR care a fost făcută în acest caz”, ne-a spus Radu Creţ. Fostul director a precizat că, potrivit calculelor lui, prejudiciul BCR în acest caz nu depăşeşte 150.000 de lei. „Nu ştiu cine este vinovat, aştept şi eu ca toţi restul să văd care este concluzia autorităţilor”, a declarat Radu Creţ.

Deşi am solicitat şi un punct de vedere al BCR România faţă de situaţia descrisă anterior, nu am primit niciun răspuns.

Un caz cu greutate

Reamintim că Judecătoria Zalău a emis, în decembrie, un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile, în cazul unui angajat al Agenţiei BCR Jibou, pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare în formă agravată, fals, uz de fals şi fraude informatice. Bărbatul se află, aşadar, după gratii până la soluţionarea cauzei de către instanţă. În acelaşi caz, a fost cercetat şi fostul director al unităţii bancare, Radu Creţ, procurorul DIICOT care are în lucru acest caz considerând că funcţionarul a fost ajutat în activitatea infracţională de Radu Creţ.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »