Magazin Salajean – Foştii locatari din E24 mai pot sta şase luni în locuinţele Primăriei Zalău

Foştii locatari din E24 mai pot sta şase luni în locuinţele Primăriei Zalău

Andreea Vilcovschi 29 noiembrie 2012 0
Foştii locatari din E24 mai pot sta şase luni în locuinţele Primăriei Zalău

Cele 16 familii care au primit locuinţe de necesitate în blocul B+C de pe strada Sfânta Vineri din Zalău, după ce au fost afectate de deflagraţia produsă în 14 septembrie 2007, la blocul E24, pot rămâne în aceste spaţii încă şase luni. Guvernul a decis în şedinţa de marţi, prin ordonanţă de urgenţă, prelungirea duratei de închiriere a respectivelor locuinţe până la 1 iunie 2013. “Urgenţa este justificată de împrejurarea că familiile afectate se află într-o situaţie excepţională, cu riscul de a nu avea asigurate condiţii minime de trai, după data de 1 decembrie 2012”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu, la finalul şedinţei de marţi.

Menţionăm că în noiembrie 2007, municipalitatea a pus la dispoziţia celor 19 familii din blocul E24, care a explodat din cauza unei acumulări de gaze în zonă, locuinţe de necesitate, într-un imobil ce avea, iniţial, destinaţia de bloc ANL. Apartamentele le-au fost puse la dispoziţie pe o perioadă de maxim cinci an, după care ele ar fi trebuit să revină la statutul iniţial. Cum reconstrucţia blocului E24 nu a fost, deocamdată finalizată, autorităţile locale au solicitat Executivului prelungirea perioadei până la care respectivele familii pot sta în imobilul de la Sfânta Vineri.

Deflagraţia produsă în 14 septembrie 2007 s-a soldat cu moartea a doi tineri şi cu rănirea a şase persoane, 19 familii rămânând fără un acoperiş deasupra capului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »