Formularul unic 112 poate fi depus electronic incepand de astazi

Magazin Salajean 7 februarie 2011 0

Formularul unic 112  poate fi depus electronic incepand de astazi

Incepand de astazi, noul formular unic 112 va putea fi depus in sistem electronic de toti agentii economici, acesta referindu-se la darile aferente lunii ianuarie 2011. Declaratia unica, ce poate fi depusa pana in data de 25 a lunii, inglobeaza cinci vechi declaratii – doua care trebuiau depuse la Fisc si cate una la Sanatate, Pensii si Somaj.

Angajatorii si entitatile asimilate au obligatia depunerii formularului unic 112 – Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitul pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate – la unitatea fiscala la care sunt inregistrati ca platitori de contributii. In cazul in care o firma-mama are sedii secundare cu minim cinci persoane care realizeaza venituri din salarii, sediile secundare nu au obligatia depunerii declaratiei 112, aceasta obligatie revenindu-i exclusiv firmei-mama. Declaratia se depune prin mijloace electronice pe portalul e-Romania, angajatorii si entitatile asimilate acestora avand obligatia de a detine certificat calificat prin semnatura electronica. Cei care nu au semnatura electronica pot depune acest formular printr-o alta firma, in baza unei procuri notariale.

In judetul Salaj, 552 de contribuabili isi depuneau declaratiile in sistem electronic inca de anul trecut. Pana in 1 iunie 2011, contribuabilii pot depune declaratia 112 atat in format electronic, cat si pe hartie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »