Formular nou pentru acordarea biletului de tratament

Flavia Pintea 14 aprilie 2013 1
Formular nou pentru acordarea biletului de tratament

Biletele de tratament distribuite prin casele judeţene de pensii vor fi acordate, începând din această lună, după noi criterii. Beneficiarii unor astfel de bilete sunt pensionarii, asiguraţii din sistemul public de pensii şi beneficiarii prevederilor unor legi speciale. La fel ca şi în anii precedenţi, acordarea unui astfel de tichet se face fie cu suportarea unei contribuţii individuale, fie cu titlu gratuit. Noutatea este că, în cazul pensionarilor, contribuţia individuală va fi de 50 la sută din cuantumul total brut al drepturilor de pensie, inclusiv din pensia brută acordată de către casele sectoriale din luna anterioară celei în care se efectuează repartiţia. Nu vor fi incluse în cuantumul brut indemnizaţia acordată în baza unor legi speciale, sumele acordate cu titlul de drepturi restante şi nici indemnizaţia de însoţitor în cazul pensionarilor încadraţi în gradul I de invaliditate. De asemenea, tot ca element de noutate, în categoria persoanelor care beneficiază de tratament balnear cu suportarea unei contribuţii individuale a fost introdusă subcategoria “pensionarilor sistemului public de pensii care au şi calitatea de asiguraţi”, pentru care sunt prevăzute reglementări specifice. Astfel, pe lângă documentele prevăzute de lege, cererea tip de acordare a biletului de tratament va fi însoţită şi de o adeverinţă privind calitatea de asigurat. Contribuţia individuală suportată de beneficiar este de 50 la sută din cuantumul total brut al drepturilor de pensie, inclusiv din pensia brută acordată de către casele sectoriale, şi din nivelul câştigului brut de natură salarială realizat. În cazul în care contribuţia individuală calculată depăşeşte preţul integral al biletului de tratament balnear, va fi plătit preţul integral al acestuia. De exemplu, se va achita 1.550 lei pentru unităţile clasificate la categoria de 2 stele, respectiv 1.604 lei pentru unităţile clasificate la categoria de 3 şi de 4 stele.

Miercuri, CJP Sălaj primeşte prima serie de bilete
De asemenea, în ceea ce priveşte cererile înregistrate până în prezente la Casa Judeţeană de Pensii (CJP)Sălaj, Mircea Pop, purtătorul de cuvânt al instituţiei, a precizat că persoanele respective, fie pensionari, fie asiguraţi ai sistemului public de pensii, ori vor reface cererea după noul formular ori vor da o declaraţie pe proprie răspundere din care să rezulte că nu realizează alte venituri. Declaraţia va fi solicitată la eliberarea biletului de tratament.
Potrivit sursei citate, până în prezent au fost depuse 1.700 de cereri la CJP Sălaj, urmând ca miercuri, 17 aprilie, să fie primită prima serie de bilete de tratament. “Este vorba de prima serie de bilete pentru cele 12 unităţi de tratament ale Casei de Pensii, urmând să se negocieze şi cu celelalte staţiuni de tratament balnear din ţară”, a explicat Mircea Pop.

 

 

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. no bine ma! 15 aprilie 2013 at 07:27 - Reply

    No acu sa vezi iar pruncutii cum or mere la bai: militieni, pompieri, armata, procurorii tat aia cu bani. Ca asa se intampla, iau babcii biletele si se duc ei cu pret redus.

Lasa un Raspuns »