Forfetar pentru restaurante si hoteluri

Magazin Salajean 26 martie 2010 0

Forfetar pentru restaurante si hoteluri

Taximetristii, patronii de spalatorii auto, hotelierii, firmele de catering si artistii au fost inclusi in lista viitorilor platitori ai impozitului forfetar, potrivit unui proiect de lucru al Guvernului privind modificarea Codului Fiscal si introducerea acestei taxe. Lista in cauza cuprinde 28 de servicii care vor fi nevoite sa suporte forfetarul, a carui valoare va diferi de la caz la caz.

Spre exemplu, cafenelele, barurile sau restaurantele de la sate, cu suprafata utila de peste 10 metri patrati, vor fi taxate cu 2.000 de lei/an, in timp ce pentru spatiile mai mari de 20 metri patrati se vor plati 3.400 de lei. In cazul localurilor din comune, forfetarul minim este de 2.300 de lei si poate ajunge la 34.500 lei pentru o suprafata utila de 240 metri patrati. La oras, impozitul variaza intre 2.900 si 34.800 de lei, iar pentru municipii, proprietarii unor astfel de spatii vor achita anual intre 8.900 si 41.000 de lei, taxa fiind diferentiata pe patru zone.

In ceea ce priveste hotelurile, impozitul se calculeaza inmultind 1.226 de lei cu numarul de camere si cu un coeficient care porneste de la 0,5 pentru locatiile de o stea si ajunge la 1,5 pentru cele de cinci stele. Pentru pensiunile cu o singura stea, valoarea impozitului este de 613 lei inmultit cu numarul de camere, pentru cele cu doua margarete ajunge la 919,5 lei inmultit cu numarul de camere, iar cele de cinci margarete, echivalentul a 1.839 de lei ori numarul de camere.

Potrivit proiectului, impozitul forfetar se va declara si plati trimestrial, in suma de o patrime din impozitul forfetar anual, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare trimestrului pentru care se datoreaza impozitul.

Printre domeniile incluse initial in lista, dar care au fost eliminate ulterior, se numara repararea calculatoarelor, a ceasurilor si bijuteriilor, balciurile si parcurile de distractii.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »