Fonduri suplimentare pentru farmaciile salajene

Magazin Salajean 23 iulie 2007 0

Fonduri suplimentare pentru farmaciile salajene

Mai mult de jumatate dintre farmaciile salajene mai elibereaza medicamente compensate si gratuite, desi au trecut trei saptamani de la inceputul lunii. Potrivit directorului de relatii contractuale din cadrul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS) Salaj, Marius Tautu, joi, 19 iulie, 30 de farmacii salajene, din cele 41 aflate in relatii contractuale cu institutia, eliberau medicamente compensate. In ceea ce priveste medicamentele pentru bolnavii cu boli cronice, directorul Tautu a precizat ca 33 de farmacii elibereaza medicamentele necesare.

Daca la nivel de Salaj situatia farmaciilor care elibereaza medicamente gratuie si compensate si pentru bolile cronice este destul de buna, la nivel de Zalau, din cele 20 de farmacii aflate in relatii contractuale cu CAS, doar 10 nu si-au epuizat fondurile.

Potrivit sursei citate, Casa de Asigurari de Sanatate Salaj va dispune, incepand de azi, suplimentarea fondurilor alocate farmaciilor pentru eliberarea medicamentelor compensate si gratuite cu suma de 200.000 de lei. Astfel, fondul alocat lunii iulie in vederea eliberarii acestor medicamente este de 1.470.000 de lei.

In cazul farmaciilor care elibereaza medicamente pentru bolnavii cronic, la fiecare sfarsit de luna raman fonduri neconsumate, care sunt repartizate pentru luna urmatoare, a conchis directorul Marius Tautu.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »