Fonduri pentru persoanele aflate în dificultate

Magazin Salajean 1 martie 2011 0

Fonduri pentru persoanele aflate în dificultate

Consilierii judeţeni au aprobat ieri derularea, şi în anul 2011, a activităţilor de asistenţă socială prestate de unităţile de cult şi entităţile care acordă asistenţă persoanelor cu sindrom Down. Suma necesară, 571.000 de lei este asigurată din bugetul propriu al judeţului.

Programul a demarat în Sălaj în anul 2007 şi este destinat persoanelor defavorizate, vârstnicilor, copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi şi adulţilor cu handicap, care nu beneficiază de servicii instituţionalizate. Anul trecut, prin acest program au avut acces la serviciile sociale 434 persoane (fie la domiciliu, fie în centre de zi sau prin cantine) şi s-au creat 56 de noi locuri de muncă, majoritatea în mediul rural.

Serviciile acordate de către lucrătorii sociali persoanelor vârstnice dependente, prin implicarea unităţilor de cult, constau în: ajutor pentru realizarea igienei corporale, îmbrăcare, dezbrăcare, transfer şi mobilitate, deplasare în interiorul locuinţei, comunicare, ajutor pentru prepararea hranei, efectuare de cumpăraturi, diverse activităţi de menaj, facilitarea accesului la utilităţi, menţinerea legăturii cu medicul de familie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »