Fonduri pentru lapte in zona defavorizata, la ultima strigare

Magazin Salajean 14 septembrie 2011 0

Fonduri pentru lapte in zona defavorizata, la ultima strigare

A mai ramas doar o saptamana pana la termenul limita de depunere a cererilor de plata pentru lapte pentru fermierii din zonele defavorizate. Potrivit informatiilor furnizate de Virgil Turcas, directorul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) Salaj, din cele doua comune incadrate in zona defavorizata, Cristolt si Zalha, pana la aceasta data, s-au depus 171 de cereri de subventii pentru lapte, pentru un efectiv de 572 de animale. Anul trecut, in Salaj erau inregistrate, din zona defavorizata, 166 de cereri, pentru 524 de vaci de lapte.

La nivel national, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a prelungit termenul de depunere a cererilor de subventii, stabilit initial pentru luna august, pana la data de 20 septembrie, iar termenul de efectuare a controlului la fata locului s-a decalat pentru 30 noiembrie. Ajutorul specific pentru producatorii de lapte de vaca din zonele defavorizate” este finantat din Fondul European de Garantare Agricola.

De acest sprijin comunitar pot beneficia crescatorii de vaci de lapte, persoane fizice, persoane juridice si persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale sau familiale. Solicitantii pot depune cererea aferenta fiecarei exploatatii la centrul APIA. Conditiile de acordare a sumelor sunt: detinerea unui efectiv cuprins intre doua si 15 vaci de lapte, inclusiv, pe exploatatie; inregistrarea beneficiarului care solicita ajutorul in sistemul de administrare a cotelor de lapte, cu cota de lapte pentru livrari si vanzari directe, la Serviciul de Administrare a Cotelor de Lapte (din cadrul Centrului judetean al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura); inscrierea in Registrul National al Exploatatiilor a efectivului de vaci de lapte detinut in exploatatie; mentinerea in exploatatie a efectivului de vaci de lapte pentru care se solicita ajutor specific anual, pana la data efectuarii platii; permiterea efectuarii controalelor potrivit legii, efectuate de catre APIA sau de catre alte organisme abilitate in acest sens; situarea sediului exploatatiei in zonele defavorizate din Romania; comunicarea in scris, in termen de 7 zile lucratoare de la data aparitiei, a oricarei modificari a informatiilor declarate in cererea de plata, aparuta intre data depunerii si data finalizarii controlului la fata locului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »