Fonduri nerambursabile pentru IMM-uri

Magazin Salajean 11 martie 2011 0

Fonduri nerambursabile pentru IMM-uri

Antreprenorii sălăjeni pot afla astăzi, de la ora 12.00, la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie a judeţului Sălaj, ultimele noutăţi legate de noile programe de finanţare derulate pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii. Acţiunea este organizată de către Oficiul Teritorial al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii Cluj (OTIMMC), în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie Sălaj.

Anul acesta, Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii va derula şapte programe cu finanţare de la bugetul de stat, având alocat un buget total de 46 milioane de lei. Vor fi dezbătute nu doar finanţările puse la dispoziţia întreprinzătorilor, ci şi modificările aduse procedurilor programelor faţă de anii anteriori şi noutăţile legislative din domeniu.

Din cele aflate de la Mircea Ioan Miheştean, şef oficiu OTIMMC, în 2011 se vor aloca fonduri de la bugetul de stat pentru: Programul de dezvoltare şi modernizare a activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă, care va dispune de un buget de 7.000 mii lei; Programul pentru dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale în rândul tinerilor şi facilitarea accesului acestora la finanţare – START 2010, cu un buget stabilit la 10.000 mii lei; Programul naţional multianual pe perioada 2002-2012 pentru susţinerea meşteşugurilor şi artizanatului, cu un buget de 1.000 mii lei; Programul naţional multianual pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor manager din sectorul IMM, care are alocat un buget de 500 mii lei; Programul naţional multianual pe perioada 2002-2012 de înfiinţare şi dezvoltare de incubatoare tehnologice şi de afaceri, cu un buget de 6.150 mii lei.

Noutăţile anului 2011 sunt reprezentate de către programele pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntre-prinderilor aparţinând întreprinzătorilor tineri-21 de milioane de lei şi Programul UNCTAD EMPRETEC România pentru sprijinirea dezvoltării IMM-350.000 lei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »