Fonduri de la municipiu pentru bolile rare

Magazin Salajean 23 martie 2011 0

Fonduri de la municipiu pentru bolile rare

Administraţia municipală va subvenţiona, din acest an, activităţile Asociaţiei Prader Willi din Zalău. Consilierii locali au aprobat încheierea unui contract de prestări servicii de asistenţă socială pentru Centrul de zi din cadrul Centrului Pilot de referinţă pentru Bolile Rare, pe perioada 1 mai 2011-31 decembrie 2011, precum şi subvenţionarea Asociaţiei Prader Willi în vederea desfăşurării activităţilor din cadrul proiectului APWR-Centru de zi.

Până la sfârşitul anului, se va aloca asociaţiei suma de 251.604 lei, respectiv, 31.451 lei lunar, pentru activităţile derulate în proiectul APER-Centru de zi, în cadrul Centrului Pilot de referinţă pentru Bolile Rare, pentru un număr de 35 de asistaţi lunar.

Reiterăm faptul că Asociaţia Prader Willi derulează în parteneriat cu Primăria Municipiului Zalău proiectul Parteneriat Norvegiano-Român pentru progres în Bolile Rare, finanţat de Guvernul Norvegian. Prin acest proiect, urmează să fie dat în funcţiune la Zalău, din data de 1 mai 2011, un Centru Pilot de Referinţă pentru Bolile Rare.

Dorica Dan, preşedintele Asociaţiei Prader Willi România, a precizat că în completarea fondurilor necesare funcţionării centrului şi susţinerii activităţilor de instruire a grupurilor de pacienţi şi a specialiştilor, a universităţii virtuale, precum şi pentru partea rezidenţială şi de servicii respiro din cadrul proiectului, vor mai fi identificate şi alte surse financiare. Solicitarea bugetară a reprezentanţilor asociaţiei se încadrează sub nivelul costurilor stabilite prin HG 23/2010, privind aprobarea standardelor de cost pentru serviciile sociale.

Primăria Municipiului Zalău pune la dispoziţia Asociaţiei Prader Willi, pe durata a trei ani, cu posibilitate de prelungire, spaţiul necesar în vederea amenajării centrului pilot, din str. 22 Decembrie 1989, nr. 9, din Zalău. Mai mult, administraţia locală s-a angajat să promoveze rezultatele proiectului pe pagina de internet a Primăriei Zalău şi prin Ziarul Informaţia şi să coopereze în privinţa beneficiarilor de servicii sociale din zonă.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »