Focar de rabie la Mirsid

Magazin Salajean 8 ianuarie 2008 0

Focar de rabie la Mirsid

Carnasierele din Mirsid au fost vaccinate antirabie inca o data, dupa ce au primit vaccinul si in decembrie 2007, din cauza ca o vulpe gasita moarta in localitate a fost diagnosticata cu virusul turbarii. Mircea Martin, directorul Directiei Sanitar-Veterinare (DSV) Salaj, ne-a declarat ca focarul de rabie a fost certificat de analizele facute de laboratul din cadrul DSV, iar in sat au fost luate masurile ce se impun in asemenea cazuri. In localitatea Mirsid a fost gasita o vulpe moarta, iar dupa ce s-au luat probe si au fost supuse analizelor, s-a constatat ca animalul prezenta rabie. Ca urmare, am dispus carantina, luand masurile ce se impun atat pentru zona de interventie, cat si pentru cea de protectie, pe o raza de 10 kilometri, a spus directorul DSV Salaj.

Astfel, specialistii DSV au facut catagrafia carnasierelor din localitate si vaccinarea lor impotriva rabiei. Localnicii au fost informati ca trebuie sa anunte la DSV Salaj toate animalele care mor in aceste zile, pentru a putea fi recoltate probe pentru analize. Persoanele care au gasit vulpea care prezenta rabie au fost vaccinate. Este important ca cetatenii sa stie ca in cazul in care care sunt muscati de vreun animal, este absolut necesar sa se prezinte la medic, pentru administrarea vaccinului. Masura trebuie respectata indiferent daca animalele au fost vaccinate sau nu, asta ca sa evitam raspandirea bolilor, a spus directul DSV Salaj.

Reamintim ca in judet, carnasierele au mai fost vaccinate impotriva rabiei in decembrie 2007, dupa ce au fost identificate patru focare de rabie in decurs de doar trei saptamani. Atunci, animalele purtatoare de virus au fost trei vulpi si o pisica, toate sacrificate pentru a nu se raspandi boala.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »