Florarii din Zalau – amendati pentru comert ilicit

Magazin Salajean 20 februarie 2009 0

Florarii din Zalau - amendati pentru comert ilicit

Sapte persoane care comercializeaza flori pe strazile din municipiul Zalau au fost amendate saptamana aceasta de politistii comunitari. In actiunile desfasurate de agentii Politiei Comunitare Zalau pe raza municipiului, acestia au depistat sapte persoane care vindeau flori in zona Perla si a Spitalului Judetean de Urgenta Zalau fara a avea autorizatie de la Primarie pentru suprafata ocupata. O alta persoana a fost sanctionata pentru comercializarea de pantaloni fara forme legale de plata. Faptele pentru care au fost amendati se incadreaza in categoria comert stradal ilicit, ne-a comunicat Lucian Trif, purtator de cuvant al Politiei Comunitare Zalau.

In perioada 12-19 februarie 2009, agentii comunitari au actionat pentru mentinerea ordinii si linistii publice, pastrarea curateniei si combaterea actelor de cersetorie. In aceasta perioada au fost aplicate 22 de sanctiuni contraventionale, dintre care 14 cu amenda si opt cu avertisment. Pe linie de ordine publica au fost aplicate sapte sanctiuni contraventionale, respectiv sase pentru apelare in mod repetat la mila publica si o sanctiune a fost aplicata unei persoane care a tulburat fara drept ordinea si linistea publica, a precizat Lucian Trif.

Conform H.C.L 170/2007, agentii comunitari au sanctionat alti sapte zalauani. Doua persoane au fost sanctionate pentru ca au parcat autovehiculele in alte locuri decat cele special amenajate si doua pentru ca au aruncat ambalaje, resturi de tigari etc. pe domeniul public. Pentru depozitatarea gunoiului menajer in cosurile stradale au fost amendate doua persoane, iar o alta deoarece nu a curatat zapada de pe trotuarul din fata magazinului in care isi desfasoara activitatea. Din totalul amenzilor de 2.010 lei, cinci au fost achitate in termen de 48 de ore, la valoarea de 380 de lei, ne-a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Comunitare Zalau.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »