Fizica lumineaza viata

Magazin Salajean 30 aprilie 2009 0

Fizica lumineaza viataTinand cont ca anul 2009 este declarat Anul European al Creativitatii si Inovatiei si, in acelasi timp, Anul International al Astronomiei, grupul Scolar Mihai Viteazul Zalau deruleaza editia a III-a a proiectului Fizica lumineaza viata.

Proiectul a debutat in anul scolar 2006 – 2007, la initiativa profesorilor de fizica Mariana Driha, Doina Pop si prof. ing. Rodica Damsa de la Grupul Scolar Mihai Viteazul Zalau, la ultimele doua editii participand peste 200 de elevi.

Scopul actiunilor este acela de a stimula invatarea fizicii, incurajand creativitatea stiintifica a elevilor, intr-un cadru stiintific interdisciplinar.

Proiectul este axat pe dezvoltarea dimensiunii de investigare a invatari fizicii si pe cerintele unui invatamant centrat pe elev.

Prin sectiunile sale (dispozitive experimentale realizate de elevi, sesiuni de referate si comunicari, expozitie de postere pe teme stiintifice), proiectul se implica in directia identificarii de noi modele de performanta scolara in studiul fizicii si in directia ameliorarii instrumentelor de evaluare a rezultatelor scolare.

Proiectul este inscris in calendarul activitatilor realizate prin reteaua educationala Hands-on-Science-Romania, parte integranta a retelei europene Hands-on-Science, acesta fiind dezbatut azi, 30 aprilie, de la ora 13, in sala 29 a Grupului Scolar Mihai Viteazul Zalau.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »