Fiscul si leasingul vand masini sub pretul pietei

Magazin Salajean 24 martie 2010 0

Fiscul si leasingul vand masini sub pretul pietei

Persoanele care vor sa-si cumpere un autovehicul, dar nu dispun de banii necesari pentru unul nou, pot face o afacere buna daca sunt pe faza la anunturile date de catre Fisc ori de catre companiile de leasing. Cum tot mai multi romani, persoane fizice si agenti economici, ajung in imposibilitatea de plata, se trezesc peste noapte ca sunt executati silit.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a scos la vanzare peste 130 de autoturisme second-hand, oferta fiind afisata pe site-ul institutiei, pe fiecare judet in parte, la sectiunea de valorificare a bunurilor sechestrate de la rau-platnici. Fiscul a pus sechestru asupra acestor masini, a caror vechime variaza intre un an si peste 30 de ani, in contul datoriilor pe care contribuabilii le au catre stat. Prin valorificarea lor, agentia urmareste sa recupereze 2 milioane de lei.

Majoritatea autovehiculelor puse la licitatie sunt Dacii mai vechi de 10 ani, comercializate la preturi cuprinse intre 600 si 2.000 de lei, dar si autoutilitare Roman, Dacia ori Iveco. Varsta inaintata a vehiculelor face dificila revanzarea. Ca dovada, in multe cazuri, ANAF este pusa in situatia de a diminua valoarea bunului cu 25-50 la suta, la organizarea unei a doua ori a treia licitatii. Este si cazul unei Dacii 1310 pick-up, veche de 13 ani, aflata la a doua licitatie in contul datoriei unei firme din Zalau.

Pentru a scapa de miile de masini recuperate de la clientii care nu si-au mai putit plati ratele, firmele de leasing le vand sub pretul de pe piata second-hand. De cele mai multe ori, autoturismele recuperate trebuie bagate in service, intrucat fostii proprietari care nu au avut bani de rate, nu si-au permis nici intretinerea bunurilor respective. Apoi, se verifica suma ramasa neachitata, fara dobanzi si penalitati, se reevalueaza masina si se pune in vanzare, ne-a declarat reprezentantul unei companii de leasing din Zalau.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »