Fiscul revine asupra modului de impozitare a dobanzilor

Magazin Salajean 12 iulie 2010 0

Fiscul revine asupra modului de impozitare a dobanzilor

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a revenit asupra modului de impozitare a dobanzilor si a permis bancilor ca baza de calcul sa fie constituita doar din castigurile aferente perioadei de la 1 iulie pana la scadenta.

Astfel, MFP a stabilit ca, indiferent daca dobanda a fost virata sau nu in conturile titularilor, veniturile aferente perioadei dinainte de 1 iulie sa nu fie impozabile, pentru orice tip de depozit. Mai mult, deponentii pentru care au fost retinute impozite mai mari in primele zile din iulie vor primi diferenta inapoi de la banci.

De la sfarsitul saptamanii trecute, bancile au impozitat cu 16 la suta castigul obtinut din dobanzi de catre persoanele fizice, indiferent de momentul cand a fost constituit depozitul, si nu doar dobanda calculata dupa 1 iulie, intrucat au considerat ca Ministerul Finantelor apreciaza ca noile modificari aduse Codului Fiscal trebuie astfel interpretate.

MFP a transmis marti o scrisoare bancilor in care preciza ca veniturile din dobanzile inregistrate in conturile clientilor dupa 1 iulie, chiar daca sunt aferente depozitelor la termen consituite inainte de aceasta data, vor fi impozitate in integralitate cu 16 la suta.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »