Fiscul face precizari privind depunerea electronica a declaratiilor fiscale

Magazin Salajean 2 august 2011 0

Fiscul face precizari privind depunerea electronica a declaratiilor fiscale

Directia Generala a Finantelor Publice Salaj reaminteste contribuabililor, persoane fizice si juridice care au calitatea de angajator, ca incepand cu obligatiile declarative aferente lunii iulie cu termen de declarare 25 august 2011, formularul 112 Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate va fi depus doar electronic. Pentru depunerea Declaratiei 112, se va utiliza serviciul Depunere declaratii/Declaratii ANAF de pe website-ul www.e-guvernare.ro.

Potrivit prevederilor Ordinului ministrului Economiei si Finantelor 858/2008 privind depunerea declaratiilor fiscale prin mijloace electronice de transmitere la distanta, posesorii de certificate digitale calificate pot utiliza metoda de depunere on-line si pentru urmatoarele declaratii: declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat, formularul 100; declaratie rectificativa, formularul 710; declaratie privind impozitul pe profit, formularul 101; decont de taxa pe valoarea adaugata, formularul 300; decont special de taxa pe valoarea adaugata, formularul 301; decont privind accizele, formularul 120; decont privind impozitul la titeiul din productia interna, formularul 130; declaratie privind veniturile realizate, formularul 200. De asemenea, conform prevederilor legale, contribuabilii care detin certificat digital pot depune formularul 390 prin mijloace electronice de transmitere la distanta, pe website-ul ANAF.

Semnarea declaratiilor fiscale se realizeaza prin utilizarea certificatului emis de un furnizor de servicii de certificare, acreditat in conditiile Legii 455/2001 privind semnatura electronica. Pentru depunerea prin mijloace electronice de transmitere la distanta a declaratiilor fiscale, contribuabilii utilizeaza serviciul Transmitere declaratii, pus la dispozitie pe website-ul ANAF, la adresa www.anaf.ro.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »