Firmele vor depune obligatoriu garantie de 2 la suta la licitatiile publice

Magazin Salajean 12 mai 2010 0

Firmele vor depune obligatoriu garantie de 2 la suta la licitatiile publiceIn cazul in care societatile depun contestatie si pierd, vor ramane si fara garantie.

Firmele care depun oferte pentru un contract de achizitii publice vor fi obligate sa constituie o garantie de 2 la suta din valoarea estimata a contractului, pentru participarea la licitatie, dar vor pierde garantia in cazul in care contesta rezultatul licitatiei, iar reclamatia este respinsa de catre Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor.

Procedura va fi introdusa prin modificarea legislatiei achizitiilor publice, ca si modalitate de reducere a numarului mare de contestatii care intarzie semnarea contractelor publice, a facut cunoscut Autoritatea Nationala de Reglementare si Monitorizare a Achizitiilor Publice (ANRMAP). Cred ca este o masura care ii va determina pe cei care decid sa conteste rezultatul licitatiilor sa se gandeasca de doua ori la acest lucru, ne-a declarat presedintele Consiliului Judetean Salaj, Tiberiu Marc. Acesta ne-a marturisit ca au existat situatii in care anumite societati comerciale au contestat anumite rezultate, fara ca aceste firme sa participe la licitatiile respective. Foarte multe firme si-au facut un obicei prost de a contesta licitatiile, scopul acestor demersuri fiind acela de a bloca derularea unor multor proiecte, sustine Tiberiu Marc.

In prezent, garantia de participare la licitatii publice nu are un caracter obligatoriu, deoarece legislatia in vigoare prevede ca autoritatea contractanta stabileste in documentatia de atribuire daca ofertantii sunt obligati sau nu sa constituie o garantie de participare la licitatie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »