Firmele salajene neglijeaza Registrul Comertului

Magazin Salajean 27 aprilie 2010 0

Firmele salajene neglijeaza Registrul ComertuluiMai putin de 2.000 de societati comerciale, din totalul celor aproape 7.000 de firme care au obligatia sa-si depuna situatia financiara, au facut acest lucru pana in prezent, ne-a declarat Laura Eugenia Vadan, directorul Oficiului Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Salaj. Procentul de conformare, de nici 28 la suta, este unul foarte slab daca luam in considerare ca data limita pentru depunerea bilanturilor aferente anului trecut este, conform Legii Contabilitatii, 31 mai 2010.

Situatia nu este mai roz nici la nivel national. Astfel, din totalul de 795.775 firme romanesti vizate de aceasta obligatie, s-au conformat pana acum doar 160.180, adica un procent de 20,13 la suta.

Acesta este primul an in care societatile din Romania sunt obligate sa depuna situatiile financiare numai la ORC, dupa ce pana acum documentele trebuiau depuse atat la Registru, cat si la Directia Finantelor Publice.

Potrivit reprezentantului ORC Salaj, ieri a fost ultima zi in care comerciantii au putut opta pentru continuarea activitatii, prin inregistrarea in evidentele ORC ca persoana fizica autorizata, intreprindere individuala ori intreprindere familiala. Cei care nu au respectat acest termen vor fi radiati, fara nicio formalitate din registrul comertului, cu consecintele ce decurg din aceasta formalitate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »